11.10.2018. 12:32:00   
Kestenijada u Zelini u nedjelju, 14. listopada 2018.

Na Kladeščici, vrhu Zelinske gore, će, u nedjelju 14. listopada 2018. u 9 sati, početi tradicionalna 21. Zelinska kestenijada. Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom. 

 

Već tradicionalno, Klub „Sic" organizira biciklijadu na Kladeščicu, a udruga „Fit Forma" pješačenje. Ove godine postoji i dodatni pravac pješačenja za sve one koji žele pješačiti. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osigurano parkiralište i pješice krenuti pravcem Čegci – Poklon – Kladeščica. 

 

Gljivarska udruga „Amanita" organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici. 

 

Lovačko društvo "Srndać" u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića s početkom u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijaviti se možete do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

 

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

 

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba nastupit će točno u podne s tradicionalnim plesovima.

 

Udruga „Srce” će na svom štandu prodavati svoje radove kao i domaće slastice.

 

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. 

 

Uz pečene kestene posjetitelje će dočekati dobra ponuda jela: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena, a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. 

 

Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku. 

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr