11.2.2019. 16:07:00   
David Skoko i drugi vrhunski stručnjaci podučavat će osoblje Aminessa

Turistička tvrtka Aminess pokrenula je „Aminess Gourmet Lab", projekt pod vodstvom chefa Davida Skoke kojim se želi podučavati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale članove Aminess gourmet tima. Projekt će na jednom mjestu okupiti najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja.

Poduku će održavati u veljači i ožujku u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, a svi će polaznici dobiti i priznanje o sudjelovanju.

Zajednička osobina svih predavača je strast prema prenošenju znanja i poduci mladih. Tečaj sommelierstva prve razine održat će se u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, dok će poduku za barmene održati Vjenceslav Madić Kishoni. Tema su gin i tonic te moderna miksologija. 

Marin Vanjak, specijalist za pizzu napolitanu restorana O'Hara, održat će radionicu posvećenu izradi kruha, ali na ponešto drugačiji način - od svježih, pomno biranih sastojaka, najkvalitetnijeg brašna i kvasca koji u kruhu fermentira dva dana.

Program poduka uključuje i temu rižota i tjestenina o kojoj će govoriti Robert Perić, stručni učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Josip Novačić, profesionalni barista iz Francka, u sklopu radionice o kuhanju kave polaznicima će pokazati različite načine pripreme kave i espressa te latte arta. 

Na radionici craft piva, predavač Zvonimir Pelko govorit će o povijesti piva, revoluciji craft piva u svijetu i Hrvatskoj te posluživanju piva u boci. 

Mišo Pešić, vlasnik prvog boutique mesa u Hrvatskoj „Beef Shop", predavat će o pripremi i dozrijevanju mesa te pripremi marinada za meso napravljenih na prirodnoj osnovi.

O slastičarstvu će predavati Marko Stojević iz firme Higis i koji će svoje vrijeme u Aminessu posvetiti ljetnim voćnim monoporcijama. 

Sous vide kuhanje predstavit će Mario Čepek, restoranski konzultant, pri čemu će riječi biti o planovima potrošnje pansionskih obroka. 

O unapređenju prodaje pomoću govora tijela i retorike kao tajnog oružja govorit će certificirani Saké Sommelier i Master Sommelier Suwi Zlatić. 

Voditelj servisa Hotela Aminess Maestral Tihomir Kramarić članovima Aminess Gourmet tima približit će posluživanje svečanih obroka i postavljanje svečanog stola, dok će Lorena Radetić govoriti o kontroli normativa te drugim vrijednim znanjima stečenima na mjestu voditeljice gourmet odjela Aminessa. 


 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr