11.5.2019. 21:24:00   
Zašto nam je more bitno?

Snimila: Renata Žabec


Grci su prvi primijetili ljekovitost morske vode pa su na Rodosu i Krfu talasoterapiju koristili još pred dvije i pol tisuće godine! Njome su liječili: ekceme, artritis, astmu, ljuskavicu, bolove u leđima, a Hipokrat je uočio da morska voda ubrzava zarastanje rana, sprečava upalu i smanjuje bol.

 

Zlato i srebro u morskoj vodi

U morskoj vodi su nama važni život ni elementi kao što su: natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij, brom, mangan, jod, željezo, fluor i silicijevu kiselinu, čak srebro i zlato, a djeluju tako što ona ulazi duboko u naše tijelo. Tu su još i alge koje obiluju mineralnim tvarima čime potiču obnavljanje stanica, čiste je i čine ljepšom, potiču izmjenu tvari i jačaju imenitet, čak i pomažu u uklanjanju celulita. K tome, kupanje u morskoj vodi potiče rad jetre, bubrega i kože koji izlučuju štetne tvari iz tijela. 

 

Punjenje životnom energijom

Budući da morska sol ima svojstva antiseptika i antihistamina, blagotvorna djeluje kod kožnih alergijskih reakcija koristi je se za kupke liječenje i ublažavanje alergija, a morski zrak, zasićen negativnim ionima, olakšava disanje i pomaže oboljelim od astme Oni i ozon potiču duboko disanje i pune nas životnom energijom, te jačaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, depresiju, glavobolju i umor.

Istraživanja su pokazala da D vitamin ima ključnu ulogu u sprečavanju mnogih bolesti, uključujući multiplu sklerozu i rak. Dobit ćete ga dovoljno i sunčajući se u jutarnjim i kasnopopodnevnim satima!  

Boravak na moru oslobađa od stresa i pridonosi stvaralaštvu i ugodnim osjećajima kroz zajedničko djelovanje sunca, povjetarca koji donosi ljekovite tvari u zraku, umirujući šum valova i magnezij u morskoj vodi. Da, i sam godišnji odmor je ljekovit.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr