22.5.2019. 13:04:00   
Balduči film i producentica Spomenka Saraga opet među najboljima

Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards, koji ove godine obilježava 40. obljetnicu održavanja, priuštili su dvostruko veselje za Balduči film i producenticu Spomenku Saraga.

 

Filmovi producentske kući Balduči film nagrađeni su s dvije velike nagrade u kategoriji Travel/Tourism:

- prvo mjesto i zlato za promotivni film TZ Dubrovačko-neretvanske županije „Dubrovnik Riviera” redatelja Hervea Tirmarchea i snimatelja Jalil Armija, te

- drugo mjesto i srebro za film TZ Ličko senjske županije Visit Lika, redatelja - ujedno i snimatelja filma Bobbya B. Grubića, našeg trostrukog dobitnika Emmya.

 

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je pstiglo više od 12.000 prijava iz više od 50 država s pet kontinenata, a dobitnici Telly nagrada predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. 

"Kada smo danas ujutro primili e-mail da smo ušli u konkurenciju za jednu od nagrada te da će danas biti objavljeni pobjednici bili smo presretni. Bez obzira koji film će osvojiti nagradu/ili neće, jer biti u konkurenciji već je veliko zadovoljstvo. No kada smo u večernjim satima (s obzirom da smo u vremenskoj razlici u odnosu nna SAD) primili novi e-mail i poveznicu, te ugledali film Dubrovnik Riviera – Gold, bili smo presretni. Čitajući dalje, kada smo na drugom mjestu vidjeli film Visit Lika, našoj sreći nije bilo kraja. Svaka nagrada nas veseli, a nadamo se da su zadovoljne i naše stranke koji su nam ukazale povjerenje” – rekla nam je producentica Saraga

 

Telly Awards ocjenjuje žiri odnosno članovi Vijeća koje čini preko 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga itd.

 

Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada i to: na najvećem turističkom sajmu ITB   srebrnu i brončanu nagradu, u Japanu 2. mjesto od strane žirija i kao najbolji turistički film po ocjeni studenata turističkog menadžmenta, te na New York Festivals brončanu medalju, a koja je dodijeljena u Las Vegasu tijekom NAB showa.

"Filmovi se nalaze u konkurenciji na još nekoliko festivala i očekujući rezultate, nadamo se još ponekoj nagradi” – veselo je zaključila Spomenka Saraga.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr