24.5.2019. 12:45:00   
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu

Praktični savjeti za domaćinstvo

 

Juha

- Pjenu što se stvara tijekom kuhanja juhe treba skidati kako bi juha ostala bistra. Tek nakon što ste odstranili svu pjenu, posolite juhu.

- Kosti od kojih ćete kuhati juhu držite prije kuhanja jedan sat u hladnoj vodi. Za kuhanje uzmite drugu čistu vodu i dodajte zelenje.

- Presolili ste juhu! Ogulite polovicu jabuke i stavite je u juhu. Pokupit će višak soli.

- Stara kokoš je tvrda? Kako bi bila mekanija, očišćenu je dobro istraljajte uljem i ostavite je odležati 24 sata.

- Kad spremate juhu za drugi dan, morate je svakako procijediti, inače će potamniti i dobit će jak miris.

- Tvrde okruglice od krupice izvadite iz juhe i na nekoliko minuta stavite u hladnu vodu. Zatim ih vratite u vrelu juhu i postat će rahle.

- Juha jednom drugačije! Prepržite kriške kruha, stavite ih na tanjur, pospite ribanim sirom i prelijte juhom.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr