10.6.2019. 15:44:00   
Osam namirnica koje potiču testosteron

Neovisno je li vam poznato, hrana koju jedite (ili ne jedete) 100% utječe na količinu aktivnog testosterona u vašem tijelu. Posebno njih osam namirnica potiču proizvodnju testosterona.

 

Može se reći da:

... Još nisam upoznao muškarca koji je sretan znajući da ima nisku razinu testosterona;

... Još nisam upoznao muškarca koji je sretan s time što ima muške sise;

... Još nisam upoznao muškarca koji je zadovoljan činjenicom da je depresivan zbog niske razine testosterona;

... Još nisam upoznao muškarca koji je sretan što ne može izgubiti težinu;

... Još nisam upoznao muškarca koji je zadovoljan činjenicom da ne može izgraditi mišiće.

 

Pa, kako, onda, podignuti razinu testosterona?

1. Češnjak

Češnjak nema baš nikakva svojstva koja izravno pojačavaju vaš testosteron. No ono što ima je svojstvo da smanjuje količinu hormona stresa - kortizola. Ovo jedinstveno svojstvo zove se alicin. Budući da češnjak sadrži alicin, on izravno snižava količinu kortizola u tijelu.

S druge strane, omogućuje da više aktivnog spoja testosterona kruži u tijelu.

2. Proizvodi od kokosa

Bilo da koristite kokosovo ulje za kuhanje, ili mlijeko kokosa kako biste napravili smoothije, zasićene masti u kokosu pomažu u proizvodnji testosterona.

 

Većina muškaraca to ne zna ...

... ali količina zasićene masti izravno je povezana s količinom slobodnog testosterona (aktivnog dijela) u tijelu. Dakle, što više zasićenih masti koristite u prehrani, to više testosterona proizvodite.

3. Brokula

Čak i dečki koji su najmanje zainteresirani za prehranu znaju da je radi zdravlja dobro jesti brokulu i da će ona povećati razinu testosterona.

Brokula pomaže u uklanjanju viška estrogena u tijelu. To je važno jer se estrogen natječe s testosteronom i zaustavlja vaš testosteron. Budući da brokula sadrži spoj koji se naziva indol-3-karbinol, on aktivno uklanja estradiol iz naših tijela.

4. Jaja

Kad se misli na jaja, misli se na cijelo jaje. Osim toga, kolesterol koji je u jajima je egzogeni, što znači da je izvan tijela, a to neće utjecati na krvne markere. Drugo, jaja sadrže vitamin D. Da bi se testosteron proizveo na način na koji bi trebao, vitamin D i prava količina kolesterola moraju biti prisutni.

5. Kava

Kava može povećati kortizol u našim tijelima, no učinak kortizola iz kave je vrlo kratkotrajan. I, što je posebo zanimljivo, nema isti učinak kao kortizol izazvan stresom. Kava može regulirati testosteron i povećati nešto što se zove cAMP. Kada se to dogodi, povećava količinu proizvedenog slobodnog testosterona.

6. Slanina

Slanina nije uopće loša, pogotovo kada je u pitanju povećanje testosterona. Vjerojatno ste već vidjeli da slanina u sebi ima masnoće, zar ne? No, s masnoćom dolazi i kolesterol. I, kao što smo već spomenuli, oba su bitna za proizvodnju testosterona.

Jedino što bih trebalo je jesti organsku slaninu.

Zbog načina na koji se uzgaja neorganske svinje i kako ih se hrani, to može uzrokovati problem muškarcima. Kuhanjem se oslobađaju svi otrovi pohranjeni u masnoći životinje, koji su nastali samom prehranom svinje, tako da pripazite.

7. Pravi maslac

Nemojte zamijeniti pravi maslac s margarinom. Ovdje govorimo o pravom maslacu koji dolazi od krava koje se hrane travom. Kada se pravi maslac proizvodi od mlijeka, on sadrži sve što muškarci trebaju za proizvodnju testosterona.

Na primjer:

- zasićene masti.

- vitamin D.

- vitamin E.

- vitamin K2.

- vitamin A.

To su vitamini topljivi u mastima koji igraju ulogu u proizvodnji testosterona.

Ujutro možete u kavu malo maslaca pomiješanog s organskim prahom od kakaa. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr