17.6.2019. 13:39:00   
Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, modna dizajnerica Lana Puljić i influencerica Donna Lugonja Petković. 

World Cucumber Day inače je ideja uzgajivača krastavaca, nastala u Engleskoj 2011. godine, s ciljem veličanja vrlina ovog po mnogo čemu posebnog povrća. Najveći obožavatelj krastavaca Mr. Hendricks zna da se njihov bolji rast potiče mirisom, zvukom i dodirom, a svoju strast i divljenje prema njima proslavio je okupljanjem istraživača neobičnosti, ljubitelja čudesa i znatiželjnika, jednom rječju prijatelja ovog najneobičnijeg gina na svijetu.

U Vili Werner kušalo se koktele Hendricks gina poslužene uz svježi krastavac, a krastavce se koristilo i kod priprema jela koje su na proslavu dostavljena u oldtimer terencu Fiat Campagnola iz 1967. godine.

 Hendrick's je u vrt postavio košaru za let balonom omogućivši svim prisutnima ranu prijavu za „Most unusual baloon experience", čija je premijera planirana za kraj ljeta. Da sve bude u znaku dobrih iskustava pobrinula se grupa Gadjo Manouche, koji je bio zaslužan za  plesne swing zvukove, a istovremeno su svi oni željni osvježenja uživali u vožnji parkom u električnoj rikši by Pedicab. Da kada je riječ o krastavcu ne postoje granice pokazalo je i umjetničko djelo Marija Piteše pod nazivom „Hendrick’s kukumar hobotnica".

(T. Radić)

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr