4.7.2019. 9:56:00   
Intimate Stranger (Čile) u četvrtak, 11.7. 2019., u The Beertija na Trsatu

The Beertija na Trsatu osim šarolikog izbora piva nudi i bogat glazbeni ljetni program. Tako će prvi gosti u seriji koja nas očekuje pod nazivom Rokanje četvrtkom biti čileanski bend Intimate Stranger. Nastupu će u 21,30 sat u četvrtak, 11. srpnja, a ulaz je slobodan.

Snažni zvuk Intimate Strangera karakteriziraju vokalne melodije i zvuk gitare. Opisan na radijskom programu BBC 6 Toma Robinsona kao "istrajan, prljav, miran i eteričan u isto vrijeme, s lijepim vokalom - uravnoteženim zvukom koji je teško postići".

Njihovi post-punk utjecaji kao što su The Cure i Siouxsie i Banshees spajaju se s dream pop zvukom koji je karakterističan za bendove poput Cocteau Twins i Slowdive, ali i za indie rock bendove sredinom 2000. Kombinacija svega navodi nas i na žanrovsku raznolikost Intimate Strangera - i indie rock, i post punk i dreamy pop. Sa sjedištem u Čileu, proveli su dosta vremena u inozemstvu, uključujući turneje po Europi, Južnoj Americi i SAD-u. Njihov singl "Under" bio je u top 10 američkih nezavisnih radio postaja, a magazin Spin ih je proglasio u svojim najboljim novim bendovima za gledanje uživo u 2011. godini.

Bend je svirao važne festivale, uključujući Lollapaloozu i Primaveru Faunu, a u svojoj biografiji navode i nastupe uz nemali broj imena poput Ed Sheeran, Raveonettes, Interpol, The Walkmen, Peter Hook (Joy Division, New Order), A Place To Bury Strangers. Diskografski iza sebe imaju pet albuma (zadnji, "Just” izdan 2016.) u pripremi je i novi, šesti album. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr