16.7.2019. 13:55:00   
Gorenjska prata

Gorenjska prata

 

Potrebni sastojci:

1 kg bijelog kruha

1 kg mljevenog mesa dimljene svinjske glave

15 jaja

5 češnja češnjaka

vezica peršina

1 luk

masnoća

svinjska mrežica

 

Postupak pripreme:

Dan prije narežite kruh na komadiće i pomiješajte ga s jajima da se dobro namoči. Navlaženoj smjesi dodajte svinjsko meso, sitno nasjeckan češnjak i peršin te nasjeckani luk koji malo popržimo na masnoći. Sve sastojke dobro promiješajte i, ukoliko nisu dovoljno mokri, dodajte još jedno jaje. Smjesu oblikujte u štrucu koju zamotajte u svinjsku mrežicu i položite u zamašćeni pekač.

Pecite u pećnici na temperaturi od 170 stupnjeva C. Nakon 30 minuta temperaturu malo smanjite i pecite dok ne porumeni.

Pečenu gorenjsku platu narežite i ponudite kao toplo ili hladno jelo.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr