18.7.2019. 21:13:00   
Zračna luka u Münchenu postavlja novi rekord u prvom polugodištu 2019. godine

Zračna luka München zabilježila je značajan porast broja putnika u prvih šest mjeseci operativne godine 2019. godine. Najnovije brojke, koje je iznio dr. Michael Kerkloh, predsjednik i glavni izvršni direktor zračne luke u Münchenu, otkrivaju da je zračna luka postavila novi polugodišnji rekord od 22,7 milijuna putnika - što je povećanje od približno pet posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2018. godine. Broj polijetanja i slijetanja također je bio veći, povećavši se za gotovo tri posto na oko 205.000 ukupno kretanja zrakoplova. U teretnom segmentu, koji se smanjuje u cijeloj Europi, ukupni obujam u prvoj polovici godine iznosio je oko 162.000 tona. To predstavlja međugodišnji pad od gotovo 6 posto.

Najsnažniji pokretač rasta u zračnoj luci u München ostaje stalno rastuća potražnja za međunarodnim putovanjima. Broj putnika koji su putovali između Münchena i međunarodnih odredišta u prvoj polovici 2019. godine bio je za milijun veći nego u istom razdoblju prošle godine. Nesrazmjeran rast bilježi se osobito u interkontinentalnom segmentu, gdje je rast ukupnih putnika, 10,6 posto, bio dvostruko veći od stope rasta u Europi (4,5 posto).

S obzirom na utjecaj zrakoplovstva na klimu, predsjednik uprave Kerkloh spomenuo je poticaj objavljen prije dva tjedna na godišnjoj skupštini trgovačkog tijela ACI Europe, koja predstavlja zrakoplovnu industriju. Prema planu, više od 190 europskih zračnih luka predano je poduzeti odlučne mjere za dekarbonizaciju zrakoplovstva. Zračna luka München i ostale potpisnice "Net Zero Carbon" rezolucije namjeravaju smanjiti svoje emisije ugljičnog dioksida na "neto ništicu" do 2050. i ukloniti neizbježne emisije iz atmosfere kroz tehnološke mjere.

Michael Kerkloh je dodao: "Zrakoplovstvo proizvodi otvorenost prema vanjskom svijetu, radna mjesta i napredak, posebno s obzirom na ulogu leta u dovođenju naroda svijeta.”

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr