19.7.2019. 7:32:00   
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja

Kako biste uspjeli pripremiti odlična jela s roštilja trebate se držati određenih pravila.

- Upotrebljavajte kvalitetan roštilj od tankih okruglih rešetki od nehrđajućeg čelika.

- Počekajte da nastane tanki sloj pepela na žeravici prije nego što počnete peći.

- Meso za roštilj mora biti što suše, kako se masnoća ne bi zapalila, a meso poprimilo miris zagoretine.

- Ako ste mesne odreske marinirali, morate ih prije pečenja ocijediti ili posušiti.

- Meso pecite nad žeravicom, nikad nad plamenom ili dimom.

- Ne probadajte ga vilicom prilikom okretanja kako biste vidjeli je li pečeno jer time gubi sok i postaje suho.

- Ako se žar rasplamsa, meso odmah skinite s roštilja.

- Okrećite meso drvenom kuhačom ili hvataljkama.

- Meso začinite nakon pečenja jer sol razara vanjsku opnu i meso gubi na sočnosti. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr