25.8.2019. 8:41:00   
Juha od jegulje

Juha od jegulje

 

Ova juha je pravi gurmanski obrok koji može zamijeniti kompletan ručak. Pravi je izvor vitamina, energije, zdravlja...

 

Potrebno je: 

750 g svježe jegulje,

sol

100 g mesa

2 glavice crnog luka

3 mrkve

1 korijen celera

2 žute repe

po 1/2 čajne žličice mažurana, kadulje i majčine dušice

1 kocka mesne juhe (za 1/2 l tekućine)

2 kruške

1 šalica graška

peršin

dvije žlice brašna

 

Priprema: 

Natrljati jegulju solju i izrezati je na komade 4 cm dužine. 

Meso i oguljeni crni luk izrezati na kockice. 

Malo popržiti meso, a zatim na rastopljenoj masnoći pirjati luk. 

Preostalo povrće očistiti i oprati. 

Dodati kolute mrkve, kockice celera, repu izrezanu na duguljaste komade i sjeckani zeleniš. Sve pirjati 1 minutu i dodati 1 l vode. Dodati juhu (pripremljenu od kocke) i prokuhati. 

Jegulju i oguljene kruške (izrezane na četvritne) kuhati na niskoj temperaturi 25 minuta. Dodati grašak i sjeckani svježi zeleniš. Dodati papar i zgusnuti brašnom razmućenim u hladnoj vodi.  

Poslužiti uz okruglice.  

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr