Goveđi odrezak s koricom od moždine |
Goveđi odrezak s koricom od moždine
Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) Sastojci za 4 osobe: 4 file odreska (teških približno po 200 g) 3 jušne žlice ulja grubo mljeveni papar 30 g maslaca sol Za koricu: 3 kosti s moždinom (iznosi oko 100 g goveđe moždine) 1 ljuti luk 1 kriška bijelog kruha (30 g) 20 g maslaca 1 paketić duboko smrznutog peršina (naravno, može i svježi) 1 jušna žlica krušnih mrvica
Osim toga: ⅛ litre crvenog vina i instant goveđe juhe 1 jušna žlica praha za zgušnjavanje umaka (tamni) Priprema: Odrezak prvo prosušiti ubrusom. U njega utrljati ulje i posipati paprom. Za koricu, izvaditi moždinu iz kosti i narezati na sitne kockice. Oguliti luk. Bijeli kruh i luk narezati na sitne kockice. Prepržiti na vrućem maslacu. Sve sastojke za koricu od moždine pomiješati i staviti na kratko hladiti. Zagrijati tavu, odrezak sa svake strane zapeći po jednu minutu na visokoj temperaturi. Dodati maslac i peći dalje. Odrezak izvaditi, posoliti, zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti odmarati. Masnoću od pečenja pomiješati s vinom i instant goveđom juhom, zakuhati, a zatim zgusnuti. Tako pripremljeni umak od moždine preliti po odrescima i sve se pržiti tri minute na zagrijanoj rešetki roštilja (ili na rebrastoj tavi), dok ne posmeđi. Odrezak poslužiti uz umak. Dodati prilog od špinata s poprženim sjemenkama pinije i prženim krumpirićima. Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) Vrijeme pripreme: oko 1 sat
|