Shahi paneer Sastojci šalica tofua izrezanog na kockice 12 indijskih oraščića 2 narezane rajčice 1 čili papričica, nasjeckana prstohvat sušenog đumbira 3 žlice hladno prešanog ulja 1 žlica kima prstohvat češnjaka u prahu 1 žlica korijandera 1/4 žlice kurkume 1/4 žlice čilija u prahu 1/2 šalice jogurta 1 žlica šećera 1 žličica morske soli 1/4 žlice garam masale (indijska mješavina začina) Priprema Sitno nasjeckajte indijske oraščiće. Usitnite rajčicu, zeleni čili i đumbir. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, blago popržite tofu. Izvadite ga iz tavice i stavite na papir da upije nepotrebnu masnoću. Povećajte temperaturu i dodajte sjemenke kima dok ne popucaju,a tada dodajte češnjak te mješavinu rajčice, korijandera, kurkume i čilija. Mješavinu kuhajte povremeno miješajući. Dodajte šećer, indijske oraščiće i jogurt. Kuhajte još minutu te dodajte šalicu slane vode. Dodajte tofu i poklopite tavicu. Ostavite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri, dodajte garam masalu, promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.
|