17.9.2019. 11:58:00   
Radiestezija je stvarnost - tvrdi Milan Rogulja

Milan Rogulja, s predavanja i skupova, bez podrške obitelji sve bi bilo teže odraditi


I dok se pravimo važni i smatramo izabranim narodom, drugdje se zbivaju stvari za kojima kaskamo. Tako je riječ i o alternativnim znanostima, alternativnim načinima liječenja i drugim alternativnim metodama koje mogu pridonijeti zdravlju. Među njih spada i radiestezija.

 

Razgovarao: Željko Marušić

 

Jeste li znali da je svaka jedinica austrougarske vojske imala jednog radiestezistu (rašljara) kojem je bio zadatak pronaći vodu kako bi se na tom mjestu utaborili? Ili da je Katolička crkva nekada itekako koristila usluge rašljara kako bi crkve gradili na mjestima na kojima nema loših zračenja? Stoga se u njima odlično i opušteno osjećate, za razliku od novoizgrađenih crkvi za koje je bitno da ih ima samo više!

Tako je radiestezist Branko Galeković u svom udžbenika o radiesteziji napisao: "Vojne snage koristile su radiesteziste tijekom povijesti. Australski ekspedicijski korpus koristio je radiesteziste na nađu vodu na Galipolju tijekom I. svjetskog rata. S. Kelley dobrovoljno je tražio vodu kada je Britanski ekspedicijski korpus bio blizu iscrpljenosti zbog velike vrućine i nedostatka vode. Koristeći svinutu bakrenu traku on je otkrio izvor unutar 100 metara od štaba divizije. Izvor je davao 9.000 litara čiste vode na sat. Slijedeći tjedan Sapper Kelley je pronašao 32 izvora koja su davala dovoljno vode za svih 100.000 ljudi, pet litara vode po osobi svaki dan. Tijekom 1930-tih talijanska vojska je koristila radiesteziste za otkrivanje podzemne vode u tijekom njihove turske kampanje. General Patton je koristio tražitelja vode da otkrije vodu u Maroku budući da su Nijemci uništili postojeće bunare.".

 

Milana Rogulju, velikog borca za sveopće priznanje radiestezije, ali i školovanje što više ljudi, upoznao sam zahvaljujući jednoj informaciji o testiranju radiestezista u Ljubljani u organizaciji udruženja Biogen iz Beograda koju je na svojim stranicama proslijedilo beogradsko udruženje Quanttes. Divnog li primjera suradnje koje je pridonijelo i našem prijateljstvu!

 

- Kako biste predstavili rad Biogena?

Udruženje Biogen je zaista ozbiljna udruga koja radi na promicanju radiestezije i svih dobrobiti koje iz nje proizlaze, a članovi polažu ispite i postaju ovlašteni radiestezisti. Pa, krenimo redom…

Udruženje Biogen je malo teže predstaviti, no krenulo je 24. ožujka 2010. godine kada smo na osnivačkoj skupštini shvatlili neophodnost organiziranog, sustavnog i temeljnog djelovanja na području proučavanja utjecaja i učinaka neionozirajućeg zračenja (NJZ) te detekcije zračenja i zaštite od njega. Opredijelili smo se na rad temeljen na načelima suvremene znanstvene misli, teorije i prakse, okrenuti građanima i svima koje zanima to područje kako bismo ponudili sadržajniji pristup i organizirani rad.

Posvetili smo se traženju i dobivanju odgovora na često postavljena pitanja poput:

• Je li mobilni telefoni zrače i koliko je to štetno?

• Postoji li i koliki je utjecaj geopategonih područja – stacionarnih geomagnetnih zračenja na ljudsko zdravlje?

• Koja je veza između elektromagnetskog zračenja (niskih-LF, visokih-HF i vrlo visokih frekvencija-VHF...) i zdravlja ljudi tj. kakve su uzročno-posljedične veze kroz povećano izlaganje korisnika izvora neionozirajućeg zračenja kao što su mobilni telefoni, solariji i drugo.

Utjecaj NJZ (neionozirajućeg zračenja) spominje se povremeno u medijima, najčešće bombastično na način kako je posebno opasno, izaziva rak ili gotovo bezopasno kroz nastupe predstavnika teleoperatora i navođenje kako mobitel: ”…nema nikakvog drugog osim toplotnog učinka koji je izražen samo na površini kože korisnika i kako je sve u granicama propisanim zakonima...".

Budući da Ustav svake države jamči pravo na zdravlje i zdravu životnu sredinu krenuli smo upravo od te odrednice što nije ostalo nezapaženo. Već smo 2012. godine prihvatili poziv Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodne komisije za zaštitu od neionozirajuća zračenja (ICNIRP) i dr. kao i domaćina 7. zajedničke konferencije na temu „Neionozirajuće zračenje i zdravlje djece" Instituta za nejonizujuća zračenja (Inštituta za neionizirna sevanja - NIS ) iz Ljubljane, čime je počelo naše aktivno djelovanje. 

Prikupljenim iskustvima, proučavanjem rada i iskustva velikana radiestezije s prostora SFRJ i drugih država odlučili smo reafirmirati radiesteziju (detekcije zračenja tradicionalnim metodama). Nakon ove konferencije sudjelovali smo i na osnivačkoj konferecniji SEEFED-a u EU parlamentu u Bruxellesu, a posebno je zapaženo naše sudjelovanje radioniciu Edinburghu 2012. godine kojom zgodom nam je tadašnji predsedavajući ICNIRP-om ponudio i pružio izuzetnu pomoć i podršku daljem radu. 

Ta, 2012. godina je za rad udruženja Bioegen i reafirmaciju radiestezije bila izuzetna i kao prekretnica okrunjena pozivom na Osnivačku skupinu Sekcije za tradicionalnu medicinu Srpskog lekarskog društva. U okviru ove sekcije vodimo i odgovaramo za daljnji razvoj Aktiva za detekciju zračenja – radiestezijui zaštitu od NJZ. 

Trenutno smo angažirani u: Narodnoj Skupštini R. Srbije u Odboru za zaštitu životne sredine; u nacionalnom Konventu za pristupanje EU za poglavlja 27 (zaštita životne sredine) i poglavlje 28 (zaštita zdravlja i potrošača); u Sekciji za tradicionalnu medicinu Srspkog lekarskog društva (STM SLD), u kojoj sam član predsjedništva Sekcije ispred Aktiva za detekciju i zaštitu od nejonizujućeg zračenja; predsjedavamo i kordiniramo postupkom osnivanja Alijanse za zaštitu od nejonizujućeg zračenja Jugoistočne Europe (SEENIRPA), čiji su suosnivači: ZEG - Zveza ekoloških gibanj (Savez ekoloških pokreta) iz Ljubljane, HUZEZ - Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetskog zračenja), Zagreb i naše udruženje Biogen iz Beograda. 

Unutar Biogena obavljamo poduku za Praktičare detekcije zračenja tradicionalnom metodom - radiesteziste prema nastavnom planu i programu (NPP) koji je usaglašen s NPP edukacije praktičara tradicionalne medicine Sekcije za tradicionalnu medicinu Srpskog lekarskog društva i odobren od strane Komsije za tradicionalnu medicinu Ministarstva zdravlja Republike Srbije već 2013.godine, te vodimo rodimo registar praktičara i radimo na daljoj profesioanlizaicji radiestezije (etički kodeksi i kompetencije, pravilnici o licenciranju i drugi neophodni dokumenti vezani uz razvoj).


- Zanimljivo je što držite predavanja i organizirate testiranje budućih radiestezista. Za što su ti radiestezisti osposobljeni? Postoji li neka podjela poput različitih metoda rada kod, na primjer, bioenergetičara? Uostalom, i sam odlično radim medicinsku dijagnostiku, a li ne znam, odnosno nisam zainteresiran, tražiti vodu?

Svakome tko imalo poznaje i razumije radiesteziju, jasno je da postoje predispozicije kao i u svakom drugom zanimanju. Svi smo jedinke za sebe. To znači da i svaki radiestezista ima određene predispozicije i/ili područje zanimanja, recimo specijalnost, što pretpostavlja uspješnosti na polju radiestezije. Malo je svestranih radiestezista, koji će kod medicinske, geobiolške i drugih detekcija imati istovjetne rezultate. 

Kroz stalnu poduku praktičar radiestezije se "specijalizira” za područje koje mu odgovara. Sposobnost svakog je njegova osobna stvar. Usporedimo to sa službenom medicinom. Koliko li je tu samo specijalizacija i subspecijalizacija!?

 

- Surađujete i s tvrtkama koje nude radiestezijsku opremu i usluge?

Da bi se o radiesteziji govorilo kao pravom zanimanju potrebno je povezivanje svih čimbenika, a to su proizvođači radiestezijskih pomagala, opreme, edukatori, praktičari i organizacije koje svoje usluge radiestezijske detekcije pružaju građanima, ustanove i subjekti koji će obavljati testiranja radiestezista, radiestezijskih pomagala kao i funkcionalnosti i učinka uređaja za zaštitu od geopatogenih, svemirskih i tehničkih zračenja (izvori neionozirajućeg zračenja koje je stvorio čovek svojim djelovanjem i inteligencijom...). 

Iako današnje znanstvene spoznaje idu strahovitom brzinom, upravo radiestezija, vjerojatno i radi nedovoljnog zanimanja među znanstvenicima, još uvijek nije objašnjenja, a radi se o vjerojatno najstarijoj primjenjivanoj metodi u postojanju čovjeka. Nošeni riječima Nikole Tesle: "Ja se ne bavim proricanjem, nisam gatara, ne proričem ljudima sudbinu i nisam izumitelj. Ja otkrivam. Ja sam otkrivač načela koj postoje.” Ili: „Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti.”, mislim da ćemo doći do rezultata.

 

- Što se sve može postići koristeći radiesteziju?

Prije svega za poboljšanje i predostrožno pristupanje zaštiti zdravlja i zaštiti sredine u kojoj živimo, kao općim preduvjetima opstanka života na Zemlji. 

Bolesti i bolesna stanja postaju naša svakodnevica i službena medicinska znanost stalno upozorava na lijekove, prehranu, kretanje, ali ne osigurava preduvjete za uspješno izlječenje. 

Klasična kapitalizacija i kolonizacija od strane suvremene medicine stvorila je tehnološki proces mehanizam i vrstu proizvodnog procesa u kojem: 

- se zna tko je (što je) sirovina;

- postupak zakazivanja pregleda;

- preporuku koliko se predmet smije i može zadržati kod zdravstvenog radnika-liječnika opće medicine (vrijeme proizvodnje);

- daljnji tok dorade sirovine (specijalističke i laboratorisjke pretrage koje se takođe zakazuju i vremenski su određene); 

- nakon toga povratak na prvu instancu i naravno sa sve ponovljenim postupkom zakazivanja, dolaska, javljanja i ograničenog boravaka, dobijanej e-recepta, odlazak u ustanovu, (ovog puta bez zakazivanja) i dobijanje lijekova (ukoliko ih u ljekarni ima)....

 

Upravo ovde radiestezija daje svoj veliki obol u sprečavanju bolesti budući da se bavi uzrokom, a ne kao alopatska, zapadna ili kako je još zovemo službena zapadna medicina, poljedicom bolesti. Iskustvo nam pokazuje kako je istočnjački pristup zdravlju i teoriji liječenja da se bolest najučinkovitije liječi prije negoli do nje dođe moralniji čin. A radiestezijskom detekcijom možemo vrlo učinkovito ustanoviti (odrediti) i time određenim zaštitnim postupcima, bilo fizičkim metodama bilo tehničkim sredstvima umanjiti i smanjiti utjecaj geopatogenih, svemirskih i drugih neionozirajućih zračenja i vibracija, a koja sve više opterećuju naš život. 

Usavršvanjem medicinske detekcije moguće je skratiti put i olakšati liječniku (za što treba potojati međusobno uvažavanje liječnika i radiesteziste) postavljanje konačne dijagnoze čime ozdavljenje i oporavak bivaju brži. Dijagnozu postavlja liječnik, a radiestezista detekcijom (prema kodeksu koji smo izradili i uskladili sa svim cehovskim kodeksima zdravstvenih radnika u Republici Srbiji) određuje mjesto mogućeg energetskog pada u pojedinom organu i/ili organizmu.

K tome, u svakodnevnom životu radiestezija pomaže pri pravilnoj primjeni i odabiru namirnica, kemijskih i kozmetičkih sredstava, a u mnogim slučajevima kod hidro-geo detekcije u pronalaženju izvora i slično, a vrlo često upotrebljavano kod nas. 

 

- Stiže nam 5G mreža kroz koju znanstvenici i tehničari, a posebno mobilni operatori, obećavaju čuda. Što dobivamo kroz tu mrežu?

Prvo je bitno pravilno korištenje uređaja i zaštite od njih (mobitela i WiFi rutera). Srećom, danas postoje „zaštititnici” od neionizirajućeg zračenja velikog broja proizvođača. U našem smo udruženju proučili koji su kvalitetni i preporučamo ih.

Time će korisnici ipak imati manje osjećati posljedice kao što su: uznemirenost, glavobolja i nesanica, smanjenje koncentracije, slabije učenje-pamćenje, slabija reprodukcija naučenog gradiva, razdražljivost i mnogo toga još. 

 

- Na nedavnom susretu radiestezista u Krupnju (Srbija) u vašoj organizaciji, okupilo nas se dosta i iz drugih država počam od Bugarske dalje. Kolika je stvarna međunarodna suradnja radiestezista?

Nedovoljna i mislim da su tome, nažalost, krivi sujeta i zatvorenost pojedinca koji u ovom trenutku razmišljaju samo lokalno i materijalno, a nikako globalno i afirmativno. 

 

- Najesen slijedi oš jedan susret u Vrbasu (Vojvodina). O čemu će biti govora i što je sve planirano?

Ove godine će od 4.-6. listopada, kao i dvije godine ranije, na „KATIM VRBAS -2017"  na kongresu koji čini integrativni proces konvencionalne, klasične medicine, alternativnih i tradicionalnih metoda, planiramo okupiti što je više zdravstvenih radnika (liječnika, sestara, tehničara i svih drugih osoba zdravstvene struke) praktičara alternativnih, tradicionalnih, komplementarnih medicinskih metoda, te da u opuštenom i stvaralačkom ozračju razmijenimo informacije o napretcima na svim područjima. Želimo te ljude spojiti i ponukati na suradnju kako bi što više "običnom” građanu olakšali zdravatsvene probleme.

Vođeni idejom i osnovnim dokumentom Svjetske zdravstvene organizacije „Strategija razvoja komplementarnih, alterntivnih i tradicionalnih metoda za razdoblje 2014.-2023. godine" želimo potaknuti otvoreniji i sadržajniji dijalog svih društveno odgovornih u zdravstvu razmjenom iskustava gostujućih predavača.

Ove godine nam je ukazana posebna čast budući da su Veleposlanstvo Ukrajine u Srbiji i njen tajnik - gđa Natalja Merkevič, potvrdili punu podršku, a iz Ukrajine je svoje sudjelovanje najavio Institut INTERA iz Kijeva s znanstveno-istraživačkom ekipom koja je na polju informodijagnostike i informoterapije dostigla izuzetno visoku razinu.

 

- Bit će i onoh koji će se htjeti učlaniti u udruženje Biogen. Kakvi su uvjeti i što se dobiva članstvom?

Članarina je simbolična, a članstvom je omogućeno sudjelovanje u radu, dolaženje do novih saznanja i slično. A kako najbolje govore slijedeći podaci:

U ovom trentuku programski i preuzetom obavezom i zaduženjem u Srpskom lekarskom društvu (SLD) u Sekciji za tradicionalnu medicinu (STM) koordiniramo radom Aktiva za detekciju zračenja i zaštitu od neionizirajućih zračenja, slijedeći lik i djelo Nikole Tesle, Mihajla Pupina, ali i Jurdane, Galekovića, Farkaša, Osmanhasanpašića i drugih radiestezista, ulažemo izuzetne napore da osiguramo puno prihvaćanje šire javnosti da je radiestezija primjenjiva u svim porama našeg života moguća i da se prema radiestezisteziji odnosi kao profesiji. 

Radeći na razvoju radiestezije, uočili smo neke nedostatke dokazivanja i priznavanja metoda praktičara koji se bave bioenergijama, energetskom i duhovnom medicinom, kao i najsuptilinijim vidovima iscjeljiteljskih metoda rekonekcija, bioenergije po metodi Domančića, reikija i drugih.

Pronašli smo način da se na znanstvenoj osnovi, na parametrima koje ne može negirati ni klasična alopatska medicina izgradimo sustav kojim bi se osiguralo sigurnije okruženje svih onih koji ove metode izvode, a time osigura građane od raznih prevaranata i kvazi "gurua", odnosno „iscjeljitelja". Ostvarili smo odličnu suradnju s Institutom za bioelektromagnetizam i novu biologiju - BION iz Ljubljane, koji se pokazao kao dosljedna, korektna, principijelna i vrlo stroga institucija kada je reč o testiranju metoda, praktičara, ali i proizvoda s područja zaštite od neionizirajućih zračenja i energetskog delovanja na ljudski organizam.

 

- Osim činjenice kako je krasno surađivati sa znanstvenicima, što daje dodatnu snagu radu radiestezista, s njima obavljate i ispitivanje "snage”, odnosno sposobnosti, radiestezista. Gdje se to i pod kakvim uvjetima obavlja?

Za razliku od svih dosadašnjih pokušaja, mi smo ustrajno radili i još uvijek radimo na dinamičkom definiranju metode ispitivanja radiestezijske sposobnosti. Rukovodili smo se idejom da sve što ostvaruje neki rad, a rad je fizička veličina, treba postojati način da se istu pokaže i dokaže. Rad radiestezisti pokazuju sa svojim pomagalima, instrumentima-viskovima, L-antenama, rašljama, biotenzorima...  Logično je bilo naći način da se on i znanstveno vrednuje - testira. U tome nam je veoma veliku podršku pružilo rukovodstvo i znanstveno - istraživački tim Instituta BION koji predvodi prof. dr Igor Jerman, međunarodno prizanti stručnjak i višedesetljetni radnik i istraživač u ovoj oblasti koji je tvorac Bioevapo metode razvijene na osnovu teorije da „voda pamti" poznatog japanskog znanstvenika Emmota.

Za sada se testiranja radiestezista i bioenergetičara, te radiestezijske opreme, obavlja u Ljubljani izravnom prijavom ili preko BIOGEN-a, a vjerujem da ćemo uskoro to moći raditi i u Beogradu. Postoji veliki broj razloga da se zainteresirani za testiranja sebe ili opreme jave nama u BIOGEN. 

 

- U slovenskom instiutu BION su već neki članovi BIOGENA dobili certifikate.

Certifikate s područja radiestezije temeljem pokazanih rezultata na testiranju dobili 

su:

- dr. Planinka Mirčetić, koja u udruženju obavlja funkciju predsjednice Programskog savjeta, a završila je školu radiestezije, čiji smo tvorci bili dr. Slvica Aranđelović iz udruženja Quanttes, dosadašnja tajnica Sekcije tradicionalne medicine i izuzetna radnica na polju tradicionalne i alternativne kvantne medicine, i ja. Dr. Mirčetić je zdravstveni radnik koja dokazuje kako je integracija alopatske i komplementarne medicine moguća i poželjna; 

- Dušanka Soldatović, jedan od osnivača BIOGEN-a i učenica mag. Igora Dragojevića iz Zagreba s kojim također imamo dugogodišnju suradnju;

- Simeon Georgiev, magistar tehničkih znanosti, koji je završio osnovno školovanje iz radiestezije po nastavnom planu i programu udruženja, a svojim zaslužio je mjesto u našoj stručnoj komisji;

- Milan Rogulja, što je i obvezujući čimbenik za men u daljem radu na ovom polju.

 

Želim istaknuti i ostale nositelje certifikata s drugih područja, a to su:

- Aleksandar Rackov, prvi certificirani znanstveno testirani bioenergetičar;

- Ljiljana Burčul, certificirani bioenergetičar-slikar za energetski pozitivno djelovanje njenih umjetničkih slika;

- Željko Marušić, s izuzetno visokim ocjenama bioenergetičarskih sposobnosti, vanserijski uspješno predstavljena metoda po Zdenku Domančiću, a certificiran na „nagovor" i uz podršku BIOGEN-a;.

U institutu su, odobrenjem Igora Dragojevića, pronalazača-inovatora iz Zagreba, a preko Dragomira Leontića, generalnog direktora PXD sistema iz Beograda, testirani i certificirani proizvodi: akupunkturna naušnica, biopiramida, mobičip, bioterapeut ploča, energočip kartica, antimikrobni sustav, medaljon biosnga čime je su ti proizvodi priznati i upotrebljivi.

 

- Ministarstvo zdravlja Srbije je otvoreno prema tzv. alternativnoj medicini, a mnoga udruženja su i članovi Privredne komore Srbije. Gdje se među njih uspjela "ugurati” i radiestezija?

Zakonom o zaštiti zdravlja građana Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 107/2005, 72/2009 - dr. zakon, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/2013 - dr. zakon, 93/2014, 96/2015 i 106/2015) je u dijelu XII Tradicionalna medicina, u točkama  235.do 237 i podzakonskim aktom , „Pravilnik o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine ("Sl. glasniku RS", br. 119 od 14. decembra 2007) radiestezija, detekcija zračenja je svrstana u Metode rehabilitacije (očuvanje i poboljšanje zdravlja.

Ponovio bih riječi prof. dr Vuka Stambolovića na jednom skupu u okviru Sekcije tradicionalne medicine u Srpskom lekarskom društvu (prije pet godina): "...konvencionalna medicina i njeni praktičari će pokušati, na sve načine, ne birajući sredstva, kapacitete i mogućnosti, da koloniziraju metode tradicionalne medicine"

Sjetimo se samo kakav je stav bio prema: nuklernoj fizici, kvantnoj fizici, mikrobiologiji suvremenog doba, evoluciji ...  I kao što je Nikola Tesla jednom rekao: „Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti".  

 

- Koliko je članova Biogena

Trenutno u BIOGEN-u, koji je osnovan kao prvo nacionalno udruženje na području pručavanja utjecaja i zaštite građana od neionozirajućeg zračenja, a novim statutom iz 2014. godine povezane su sve srodne metode koje izvođenjem koriste energije (bioenergetičari, reikisti, rekonektičari i druge energetske metode, ima oko 300 članova. 

 

______________________________ 

Tko je Milan Rogulja?

Milan Rogulja, rođen 1966. u Zrenjaninu, završio je IV. stupanj za medicinskog tehničara u Srednjoj medicinskoj školi „7.april", Novi Sad, zatim započeo studij na PMF - Biologija u Novom Sadu, na smjeru Molekularni biolog da bi na trećoj godini nastavio studij na Vojnoj akademiji RV i PVO smjer ARJ PVO u Zadru.  

Sudjelovao je n međunarodnim kongresima, konferencijama, radionicama, simpozijima i projekti:    

-    2011. WHO;ICNIRP; EBEA INIS ; Djeca i neionizirajuća zračenje Ljubljana, Slovenija;

-           2011. I Osnivačka konferencija SEEFED EU parlament, Bruxelles, Belgija;

-           2012. (WHO.IRPA,ICNIRP) Edinburgh 7th workshop NIR, UK Velika Britanija;

-           2012. II konferencija SEEFED ; Zeleni okrugi stol zaštite životne sredine,  Tara, Srbija;

-           Sudjelovanje na 8. Međuanrodnom sajmu Ecofest, Beograd, Srbija;

-           2012. III. kongres ENNSE,VIVO Sana i RnCNIRP, Utjecaj elektromagnetskog zračenja na zdravlje ljudi i zaštitu životne sredine; Madrid, Španjolska;

-           2012. XVIII. međunarodni kongres informoterapije sa sudjelovanjem liječnika klasične medicine( predavanje: „NVO uloga i sinergizam akcije u razmatranju problema povećanog elektromagnetskog zračenja – nejonizujućeg zračenja koje predstavlja evidentan rizik po zdravlje ljudi"; zbornik kongresnih radova;str.54.); Sarajevo, BiH;

-           2012. Jedan od osnivača Sekcije za tradicionalnu medicinu pri Srpskom lekarskom društvu, osnivač i rukovoditelj Aktiva z adetekciju zračenja i zaštitu od nejonizujućeg zračenja-radestezija;

-           2012/13 Autor projekta i realizator projekta edukacije osnovno školske omladine „Mobilni nije opasan ako zanš da ga koristiš – ako znaš da se zaštitiš"  u okviru kojeg je napisana prva brošura „Vodič za mobilnog đaka" , "; (CIP Katalogizacija u publikaciji Narodna biblioteka Srbije, Beograd 621.395.721.5; ISBN 978-86-89391-00-8; COBISS.SR-ID 194021388) uz neposrednu podršku i suradnju s predsjednikom ICNIRP gdinom Rudigereom Matijas (predsdednik ICNIRP od 2012-2016), Projekat financiran sredstvima iz budžeta Općne Vračar, Beograd, Srbija;

-           2013. III. kongres Međunarodne unije teloperatera (ITU) klimatske promene, s radionicom o elektromagnetskim zračenjima; (sudjelovanje u izradi inicijative „Torino calling to action"), Torino, Italija;

-           2013. XIX. Međunarodni kongres informoterapeuta; predavanje: „Utjecaj elektromagnetskog zračenja na životnu sredinu i zdravlje ljudi";

-           2013. Tvorac i eduaktor obuke za profesionalno bavljenje metodom Detekcija zračenja radiestezija, prihvaćen i odobren od Sekcije tradicionalne medicne Srpskog lekarskog društva i Komisije za tradicionalnu medicinu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

-           2014. pozvani sudionik na 4. Kongresa ITU u Montevideu, Uruigvaj; 

-           2014. Autor projekta i relaizator prvog i jedinog projekta u Republici Srbiji u oblasti zaštite životne sredine sufinaciranog od strane Ministarstva poljovprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije „Elektromagnetska zračenja - Loš sluga dobar gospodar" ;

-           2014. Sudionik i predavač (po pozivu) na 1. Međunarodnom savjetovanju o utjecajima jonizujćeg i nejonizujućeg zračanja u Šmarješkm toplicama , R.Slovenija u organizaciji ZEG, Ljubljana, Slovenija; 

-           2015. Sudionik u radu konferencijeBioEM „Biološki efekti neonizujućeg zračenja" u Varni, Bugarska;

-           2015. Organizator 1. Regionalne konfereencije o nejonizujućem zračenju „2B or not 2B pandorina kutija" u Beogradu; i tvorac i potpisnik Memoranduma o Regionalnoj saradnji i formiranju alijanse Jugostočne Europe SEENIRPA (memorandum potpisala udruženja iz: Slovenije- ZEG , Hrvatske- HUZEZ i Srbije- BIOGEN); 

-               2015. Pozvan kao sudionik na 3. konferenciju SEEFED-a u Petrovcu na moru, Crna Gora,;

-           2016.   Sudionik strukovnog savjetovanja „Gospodarno s viri za sonaravni razvoj Slovenije”, Moravske toplice, Slovenija, u organizaciji ZEG, Ljubljana,

-           2016.  Sudjelovanje na 8th ICNIRP workshop u Cape Townu, 9-11.05.2016; Južna Afrika, (kao predstavnik OCD iz Srbije problema oko vize nije otišao, ali je pozdravni brzojav pročitan sudionicima);

-           2017. Kopredsejdavajući na 2. Regionalnoj konferenciji o nejonizujućem zračenju SEENIRPA-e u Moravskim Toplicama, Slovenija;

-           2017. Organizator akreditoiranog Nacionalnog kongresa s međunoarodnim sudjelovanjem konvencionalne, alternativne, tradicionalne i integrativne medicine „KATIM VRBAS-2017" u Vrbasu od strane Zdravstvenog saveta Srbije (br.akreditacije A-1-1966/17), Vrbas, Srbija;

-           2018. Prevodilac i zastupnik Svjetskog apela za zaustavaljanje ugradnje sustava 5G tehnologije za Srbiju (www.5gspaceappeal.,org) tekstr objavljen na svjetskoj internet stranici na srpskom jeziku;

-           Član „Zelene stolice" u okviru Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine republike Srbije; 

-           Član Nacionalnog konventa za pregovore pristupanja Srbije EU za poglavlja 27. Zaštita životne sredine i 28. Zaštita zdravlja i zaštita potrošača;

-           Osnivač isuvlasnik privrednog društva registriranog za znanstveno istraživačke djelatnosti Biogen Professional d.o.o., Beograd, Srbija;

-           2018. Asistent i mentor polaznicima ciklusa neformalne obuke (po Lisabonskoj agendi neformalnog obrazovanja odraslih) za metodu radiestezija u okviru obuke praktičara po metodi Zdenka Domančića;

-           2019 izabran za predstavnika svih članova suradnika u okviru Sekcije tradicionalne medicine i po drugi put reizabran začlana redsedništva Sekcije tradicionalne medicine u Srpskom lekarskom društvu;

-           Organizator 1. regionalnog savjetovanja radiestezista "Krupanj 2019.” us sudjelovanje radiestezistaiz  Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije;

-           Autor svih regulatornih akata koji se vode pri obuci i stručnom osposobljavanju radiestezista : Pravilnika za upis u Registar (nacionalni, prvi te vrste) registriranih praktičara metode detekcija zračenja radiestezija, Pravilnika o načinu i uvjetima izdavanja, produžvanja i oduzimanja licenci praktičarima metode detekcija zračenja radiestezija, Etičkog kodeksa i Kodeksa kompetencije usaglašenih s kodeksima zdravstvene struke (liječnika, medicinskih sestara-tehničara, farmaceuta, stomatologa, stomatoloških sestara tehničara, inženjera elektro struke, Odvjetničke komore i dr.).

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr