24.9.2019. 19:28:00   
Condor nastavlja letjeti nakon gašenja Thomas Cook-a

Condorov tim za društvene medije objavio je na Twitteru zabrinutim putnicima da "letovi koje obavlja Condor s DE brojem leta" i dalje se normalno odvijaju. Na njihovoj web stranici putnicima se prikazuje obavijest: "Ažuriranje na trenutne medijske članke: Condor i dalje leti! Letimo prema redu letenja”.

"Uvjeravamo vas da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da naša flota i dalje pouzdano dovede goste na njihova odredišta za odmor i doma sigurno i onako kako smo činili u proteklih 64 godine."

Istovremeno su letovi sestrinskih zrakoplovnih tvrtki Thomas Cook Airlines iz Velike Britanije i Thomas Cook Airlines u Skandinaviji obustavljeni, a zrakoplovi su zaplijenjeni po slijetanju u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Iako je njemački zračni prijevoznik svo vrijeme profitabilan, nejasno je kako će upravljati svojim poslom nakon gašenja tvrtke Thomas Cook Group plc, jer su Condorove aktivnosti uvelike ovisile o njegovom sada već nepostojećem vlasniku. Zrakoplovna tvrtka odmah je u ponedjeljak ujutro od njemačke vlade zatražila kredit za kako bi imala dovoljno novaca tijekom ovog kratkoročnog prijelaznog razdoblja i nastavila poslovati. Državna vlada Hessena, u kojoj ima Condor sjdište, već je zajamčila novčanu potporu ako se i tamo pridruži savezna vlada.

Zrakoplovna tvrtka Condor osnovana je 1955. godine, a sjedište joj je u Frankfurtu. Veći dio svoje povijesti bila je u vlasništvu njemačke Lufthansa, ali je 2003. godine postala dio Thomas Cook Group (ranije Thomas Cook AG) 2003. godine.

Uključujući sestrinske tvrtke Thomas Cook Airlines Balearics (Španjolska) i Thomas Cook Aviation (Njemačka), koje obje obavljaju letove u ime Condora, ova zrakoplovna tvrtka trenutno ima flotu od 58 zrakoplova, a čine je Airbus A320, Boeing 757-300 i Boeing 767 -300ER. Condor preveze više od sedam milijuna putnika svake godine.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr