30.9.2019. 20:02:00   
kortižo_čaršija_škoj nova je electro-jazz glazbena poslastica

Haver čine tri umjetnika, glazbenika i proizvod je tri raspoloženja, tri osobnosti i tri pristupa glazbi različitog podrijetla. Rezultat je eklektično spajanje tradicionalne sefardske i glazbe Sredozemlja sa suvremenom glazbom. Haver bi se stoga najbolje mogao opisati kao spoj duševnog i emotivnog vokala Vladimira Mićkovića, sinkopiranih i energičnih bubnjeva Nike Radasa i produkcije Jadranka Kerekovića-Dubolika.

Kortižo, čaršija i škoj motivi su, temelj i naziv albuma, koju nam donosi Haver, a kojeg čine dva akademska kipara i glazbenika Vladimir MIćković i Niko Radas te arhitekt i dub producent Jadranko Kereković - Dubolik. Haver, što na hebrejskom znači "prijatelj”, a u Bosni se također koristi kao kolokvijalizam za "drug, jaran, prijatelj”, ovim mini albumom ozbiljno je počeo s radom.

Kortižo, čaršija, škoj objavljen je 21. rujna u izdanju švicarske diskografske kuće, a zanimljivo je da su i sva trojica porijeklom iz područja koje su opjevali - Mićković je Mostarac (s čaršije), Kereković je rođen u Sarajevu (za koje je simbol kortižo), dok je Radas porijeklom s Pašmana (škoj).

Na albunmu je šest pjesama podijeljenih u tri glavne teme, popraćene trima uvodnim pričama. Cijeli album je drugačiji i izuzetno zanimljiv projekt koji ćete ne samo slušati, već i promišljati.

Haverov album kortižo_čaršija_škoj objavljen je u izdanju internacionalnog labela Rad Fyah te možete poslušati i kupiti na Bandcamp platformi i ostalim glabenim on line prodajnim mjestima.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr