7.10.2019. 9:49:00   
Dalmacija Ultra Trail, 8. do 20. listopada 2019. kreće iz Omiša

Četvrta Dalmacija Ultra Trail utrka bit će održanat od 8. do 20. listopada 2019. godine, a središnje mjesto događanja je Omiš među ljubiteljima trekkinga i traila poznat kao " kolijevka hrvatskog trekkinga", a samim time i traila.

Prvi Dalmacija Ultra Trail održan 2016. godine privukao je 350 natjecatelja, a ove godine dolazi čak više od 900 natjecatelja iz 30 država. Posebnost je što dolaze natjecatelji sa svih kontinenata koji ć trčai prekrasnim stazama na području od Kaštela do Tučepa, na čak pet planina: Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke: Cetina, Žrnovnica, Jadro, te kroz poznate povijesna i kulturna mjesta poput Fortice, Kliške tvrđave, antičke Salone na ukupnoj dužini od gotovo 200 km.

 

Raspored utrka

Iz Salone, u petak 18.10.2019. u 22 sata se kreće na najdužu utrku Mountain Dut koja nakon 118 kilometara završava na popularnoj omiškoj plaži. 

Na Sea Dut 54 kilometra dugu utrku koja većim djelom prati obalu, kreće se u subotu 19.10.2019. u 9 satiiz Makarske. 

Najkraća utrka, koja predstavlja savršeni početak za nove trkače budući da je staza dugačka 18 kilometara, je utrka Ethno Dut na koju se kreće iz Dugog Rata, 19. listopada u 13 sati. 

Utrka završava u subotu u Omišu, dok će u nedjelju na omiškoj plaži i ove godine u 12 sati bitib održana dječja utrka duga kilometar. U nedjelju će, točno u podne, biti proglašeni pobjednici svih utrka.

 

Što je trail?

Trail je kombinacija trčanja i hodanja po označenim planinarskim stazama i ostalim putevima, koja privlači ne samo profesionalne sportaše, već i rekreativce, pa čak i čitave obitelji. Kako je trail postao jedan od najpopularnijih i najmasovnijih trkačkih pokreta kod nas, očekivano je pokret objedinjen u jednu veliku utrku.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr