14.10.2019. 12:56:00   
Fresh Island Festival

Još je samo deset dana preostalo do kraja kampanje na Funderbeam platformi putem koje tvrtka A4 d.o.o., organizator Fresh Island Festivala, vodećeg urbanog i hip hop festivala u ovom dijelu Europe, planira prikupiti 700 tisuća eura za nove projekte i festivale u 2020. godini.

Kvalitetu svog brenda i prepoznatljivost na stranom tržištu Fresh Island još jednom je pokazao i potvrdio kada je prošli tjedan primio nominaciju za najbolji strani festival na UK Festival Awards 2019. Upravo zbog takvih rezultata i stalnog rada te uspješnog festivala kroz proteklih osam godina, organizatori Fresh Islanda odlučili i sljedeće godine razvijati svoje projekte te tako domaćoj i stranoj publici ponuditi nekoliko novih zanimljivih događanja.  Kako bi to ostvariti udružili su se s Funderbeamom - svjetskom platformom za prikupljanje kapitala i trgovinom udjelima startup tvrtki.

Od planiranih 700 000 eura, trenutno je dosegnut iznos od 651 000 eura, kojeg čine ulaganja iz 13 država. Treba napomenuti kako je u kampanju uložilo čak 50 pojedinačnih ulagača iz Hrvatske, što fizičkih, što pravnih osoba. Od egzotičnih odredišta, jedno ulaganje je čak iz dalekog Vijetnama, a jedo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Očekuje se da će krajnji cilj biti postignut do kraja kampanje, koja službeno završava 24. listopada 2019. 

Kampanja je počela u Londonu 29. rujna svečanošću u londonskom Home Grown Private Members klubu. "To je bio prvi put da je lansiranje hrvatske kampanje napravljeno u Londonu koji je i dalje financijski centar Europe, zbog čega nas iznimno veseli velik odaziv ulagača. Fresh Island i Velika Britanija imaju i dodatnu poveznicu, naime 70 posto dolazaka na Fresh Island festival je iz Velike Britanije”, izjavio je Damir Bićanić, direktor Funderbeama SEE, zajedničke tvrtke Funderbeama i Zagrebačke burze d.d.

A4 d.o.o. će prikupljena sredstva koristiti za organizaciju već dobro poznatog Fresh Island Festivala na plaži Zrće, Fresh Mountaina, zimskog festivala u francuskim Alpama koji se premijerno održao ove godine, te za Isla Loca, novi reggaeton festival na plaži Zrće i PlayIT Show, gaming i e-sports event u Zagrebu. Zbog sveopćeg trenda i porasta broja i posjećenosti festivala različitih stilova i sadržaja, prepoznata je potreba da se navedeni projekti organiziraju i time obogate turističku, glazbenu i zabavnu ponudu Hrvatske, za strane i domaće posjetitelje. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr