17.10.2019. 8:49:00   
Slatko ukuhane bundeve

Slatko ukuhane bundeve

 

Potrebno:

80 dag bundeva (razdijeliti u komade, oguliti, očistiti od koštica i jestivi dio ploda izrezati u male komadiće)  

mješavina vinskog octa i vode (u odnosu 1 : 1)  

1 neobrađeni limun (izrezan u ploške)  

1 čajna žlica klinčića  

2 štapića cimeta  

malo limunovog soka  

50 dag kristalnog šećera  

1 l vode

 

Priprema:

Kockice bundeve preliti s mješavinom octa i vode i najbolje je ostaviti ih otpuštati preko noći.

Slijedeći dan kockice bundeve ocijediti i umetnuti naizmjenično s ploškama limuna, klinčacima i štapićima cimeta u staklenku, koja se može dobro zatvoriti. Preko svega preliti sok od limuna.

Od šećera i vode uz miješanje skuhati jaku šećernu otopinu i vrelu je preliti preko poslaganih komadića bundeve, nakon toga staklenku dobro zatvoriti.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr