17.10.2019. 15:12:00   
Zaprešić - grad bana Jelačića dobio je Turističko-informativni centar

Turističko-informativni centar grada Zaprešića svečano je otvoren sinoć u prizemlju Muzeja Matije Skurjenija, u Novim dvorima. Zaprešić je tako, po prvi put, dobio centar za posjetitelje u kojem će moći kupiti suvenire, dobiti informacije o gradu i znamenitostima, kao i preuzeti promidžbene materijale.

Na otvorenju je gradonačelnik Željko Turk sugrađanima čestitao rođendan grada i pohvalivši promjene u programima Turističke zajednice grada Zaprešića riječima kako ga: „…vesele brojne novosti u programima i radu turističke zajednice, a otvaranje Turističko-informativnog centra svakako je jedna od najznačajnijih novosti u našemu Zaprešiću." 

Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića, najavio je otvorenje poučne staze na proljeće i dodao nekoliko rečenica o suvenirima: "Razmišljajući kako biti poseban i drugačiji od drugih kad govorimo o suvenirima, odlučili smo spojiti tradicijske vrednote i suvremenu tehnologiju te naše suvenire nazvati pametnima na tragu pametnog grada i pametnog turizma. Zašto su pametni? Jedinstvena geometrija naših suvenira (Vršilnica, ban Josip Jelačić, grb Zaprešića i I love Zaprešić) postignute su aditivnom tehnologijom 3D printanja. Izrađeni su u potpunosti od "eco-friendly" materijala - PLA plastike dobivene preradom kukuruznog škroba što ove suvenire čini biorazgradivim, a ideja, dizajn i proizvodnja su 100% hrvatski. Naši suveniri su utjelovljenje nove ere suvremene umjetnosti koja osim ljepote pridonosi i očuvanju okoliša". 

Na kraju svečanosti, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, pohvalila je stvaralački zaokret u programu TZ grada Zaprešića i otvorila njegov TIC. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr