Fritule Potrebno: 10 dag brašna 15 dag gustina 2 žlice ulja, 3 jaja 1 žlicu šećera malo soli 1 omot vanilin šećera 1 dcl svijetlog piva 2 jabuke 1/2 čašice ruma nasjeckanih oraha grožđica arancina pinjola naribane korice od limuna i naranče cimeta i suhog voća po želji ulje za prženje, šećer u prahu za posipanje Priprema: Pomiješajte brašno i gustin, dodajte ulje, žumanjce, sol i šećer. Miješajući postupno dodajte pivo. Ostavite da odstoji barem jedan sat. Oguljene jabuke narežite na sitne kockice ili ih naribajte. Nasjeckajte sve suho voće. Pomiješajte voće i prelijte ga rumom. Neposredno prije početka prženja istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u tijesto, dodajte pripremljeno voće s rumom. U dubljoj posudi zagrijte ulje i pržite fritule. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu.
Savjet kuhara: Suho voće odaberite po želji, a možete odabrati samo grožđice. Da ne bi pale na dno posude s tijestom, prije negoli ih stavite u tijesto provaljajte ih kroz brašno. |