26.12.2019. 13:14:00   
Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)

Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)

 

Nevjerojatno ugodno otkriće predstavlja hotel Pearl of Africa Hotel***** smješten na brdu usred Kampale - glavnog grada Ugande. Zahvaljujući položaju iz hotela se pruža prekrasan pogled na grad.

 

Izgled i sadržaji hotela

Hotel je arhitektonski vrlo lijepa i razigrana građevina sa svim potrebnim sadržajima. Prilazi mu se prilično strmom cestom, odnosno penjući se nizom stuba s prekrasnim zelenilom u okruženju. Čitav odiše luksuzom i opravdava ime, od izgleda do sadržaja od kojh ističem unutarnji i vanjski bazen s točionikom, mali fitness centar, restoran, te niz ugodnih prostorija u prizemlju s različitim sadržajima.

 

Hotelske sobe

Hotelske sobe su vrlo prostrane i potpuno opremljene, a odlikuju ih posebno kvalitetni veliki kreveti s visokim madracima, klupska garnitura za sjedenje i opet - luksuz.

 

Kupaonica u hotelskoj sobi

Kupaonica je prostrana s pripadajućim kozmetičkim pripravcima, kadom i tušem. Nažalost, pritisak vode je neujednačen pa sam imao poteškoća kod tuširanja, a kadu nisam mogao koristiti. 

 

Usluga pranja i glačanja

Nisam je koristio.

 

Zajutrak

Izbor jela i pića za zajutrak je vrlo dobar i osoblje će učiniti sve da gost bude zadovoljan. Posebno ističem krasan, kod nas davno izgubljen, običaj da platneni ubrus gostu u krilo stavlja konobarica!

 

Wi-Fi

Wi-Fi je dobar.

 

Opća ocjena

Na prvi pogled hotel odaje osjećaj bogatstva i dobro je održavan. Mana je pritisak vode u kupaonici i želja da se što više zaradi na ružnim pojedinostima. Naime, kako u mojoj sobi nije bilo mlijeka za kavu naručio sam je telefonom, a donijeli su mi decilitar u posudici i željeli naplatiti ga.

Druga mana je što recepcionari (i concierge) gotovo ništa ne znaju o Kampali i znamenitostima pa je gost prepušten vlastitom istraživanju prema mapi koju može dobiti na recepciji.

Treća mana je što su mi u gotovo praznom hotelu dali sobu s manje lijepim pogledom na grad, a gostiju gotovo nije ni bilo! To je greška koja odlikuje mnoge hotele kada gost smještaj rezervira preko booking.coma ili sličnih aplikacija! Umjesto da gosta obraduju i privuku najboljim sobama, obično daju lošije čime ne mogu očekivati da će im taj gost ponovno doći, a kamoli taj hotel preporučiti!

Budući da putnici slijeću na zračnu luku Entebbe trebaju prijevoz do Kampale. Izbjegavajte hotelsku uslugu prijevoza budući da joj je cijena 75 US dolara, a taksista će to isto obaviti za 20 US dolara.

 

Hotelu dajem 4,8 zvjezdice.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr