28.12.2019. 7:03:00   
Hotel City Maribor**** (Maribor, Slovenija)

Do pješačke zone je svega četiri minute hoda


Hotel City Maribor**** (Maribor, Slovenija)

 

Riječima: "Kada krene loše, a završi prekrasno” započeo bih prikaz hotela City Maribor**** smještenog u središtu Maribora uz obalu Drave. Do pješačke zone je tri do četiri minute hoda.

 

Izgled i sadržaji hotela

Hotel, prije svega, odlikuje zanimljivo arhitektonsko rješenje i vrhunski osjećaj sigurnost zahvaljujući višekratnim korištenjem hotelske kartice od ulaza u stubište preko ulaza u hodnik s hotelskim sobama do ulaza u hotelsku sobu. Kraj recepcije je mali kafić, a na petom katu restoran s odabranom hranom i pogledom na Dravu i grad. Hotel ima fitness centar i garažu za koju jamče da u njoj uvijek ima mjesta.

 

Hotelske sobe

Velike superior sobe, daleko veće od uobičajenih u hotelima s četiri zvjezdice, posebno su ugodno iznenađenje. Vrlo dobro su zagrijane, sve je čisto. Gostima je na raspolaganju i manji dvosjed sa stolićem, ali i posebno veliki radni stol. Također i veliki stolić za prtljagu. Mini bar je dobro opremljem. Jedina mana je slaba rasvjeta svih dijelova hotelske sobe neovisno o velikom broju žarulja.

 

Kupaonica u hotelskoj sobi

U kupaonici su i tuš kabina i kada, te nedostatna kozmetička oprema pa nema losiona za tijelo, a bilo bi odlično da stave (priručnu) četkicu i pastu za zube ili upozorenje da ih je moguće dobiti na recepciji. Ali, kao i uvijek, ipak preporučam korištenje vlastite kozmetike. I u njoj bi trebali pojačati rasvjetu kako bi se muškarac lakše obrijao, a žena uredila.

 

Usluga pranja i glačanja

Nisam je koristio.

 

Zajutrak

Izbor jela i pića za zajutrak je zanimljiv i kreće se od zdrave hrane do mesnate slanine. Premali je izbor voća, a ponuđena dinja i ananas su bili tvrdi. Kava je dobra i nije instant. U ponudi je i tzv. američka kava.

 

Wi-Fi

Wi-Fi je odličan.

 

Opća ocjena

Hotel nadmašuje očekivanja od hotela s četiri zvjezdice upravo zbog velikih soba. Preporučam ga zbog udobnosti koju pruža, smještaja u gotovo samom središtu grada pa je sve moguće obići pješke i savršenog grijanja.

Loše urađena tzv. smeđa turistička signalizacija ne pokazuje kako se dolazi do hotela (ne znam kako to zaposlenici hotela nisu zapazili), ali, srećom, "gosp. Google” sve zna.

Prvi kontakt s recepcijom (službom prodaje) hotela nije bio lijep. Naime, rezervirajući smještaj preko Booking.coma najavio sam dolazak u 9 sati ujutro. Odgovorili su kako sobu mogu koristiti od 15 sati dalje, a ako to želim ranije trebam doplatiti za dnevni boravak. Vrlo neprofesionalan odgovor u dane kada su hoteli, pa i njihov, gotovo potpuno prazni skorom me nagnao da otkažem rezervaciju, no, podaci o hotelu i slika sobe su ipak prevladali.

Dolaskom u hotel, na recepciji sam objasnio kako samo ostavljam stvari i odmah odlazim dalje na seminar. Dobio sam sobu bez doplate, a o svemu sutradan obavijestio šeficu recepcije koja se odužila besplatnim produženim vremenom parkiranja. I ispričala, naravno.

Taj slučaj je malo naštetio ocjeni koju dajem hotelu, ali ipak ostaje 4+****. 

 

Hotelu dajem 4,2 zvjezdica.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr