30.12.2019. 9:38:00   
Mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti savršeni

Kobilje kiselo mlijeko (Kazahstan)

 

Dobrodošli savjeti

Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Kako mlijeko ne bi iskipjelo preko mlijeka stavite cjedilo.

- Mlijeko se neće ukiseliti ni usiriti ako kod prokuhavanja u njega stavite žlicu šećera.

- Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Kako se prva kriška sira ne bi osušila premažite je maslacem i pokrijte alufolijom.

- Ostatke sira narežite na kockice, prelijte tučenim jajetom, uvaljajte u mrvice i ispržite.

- Stavite li u hladnjak zdjelicu s vrućim mlijekom nestat će neugodni mirisi, ali mlijeko više nije za upotrebu.

- Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr