11.1.2020. 9:09:00   
Čokoladni kraljevski kolač bez glutena

Čokoladni kraljevski kolač bez glutena

Vrijeme pripreme: 50 min

 

Sastojci:

2 šalice kuhane organske quinoa 

1/3 šalice bademovog ili kokosovog mlijeka 

4 organska jaja 

šalica kokosovog ulja 

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

šalica kokosovog šećera 

šalica sirovog kakao praha 

1 čajna žličica praška za pecivo

1 čajna žličica soda bikarbone

1 čajna žličica morske soli

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Podmažite srednju veliku posudu za pečenje za kolače.

Otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i dodajte kvinoju, mlijeko, jaja i vaniliju. Jako dobro miješajte dok ne postignete glatku smjesu. Koristite mješalicu ako je imate.

Dodajte kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Pecite oko 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi prije nego što izvadite iz posude za pečenje jer će se inače raspasti.

Vrh premažite kokosovom kremom za glazuru.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr