22.1.2020. 11:20:00   
Wyndham Tashkent Hotel***** (Taškent, Uzbekistan)

Wyndham Tashkent Hotel***** (Taškent, Uzbekistan)


Kada se čovjek osloni na veliki američki hotelski lanac očekujući samo najbolje, a ode razočaran, onda se to svakako odnosi na Wyndham Tashkent Hotel***** u Tashkentu, glavnom gradu Uzbekistana.

 

Izgled i sadržaji hotela

Hotel je vrlo lijepo uređen, prostran prema američkim standardima, a odlikuje je ga i krasan manji vanjski bazen uz široku aveniju. Posebno privlačno za one koji se vole praviti važni i žele biti viđeni s ulice.

 

Hotelske sobe

Velike sobe na američki način u cijelosti su opremljene udobnim krevetima, dvosjedom, stolcem (nikako mi nije jasno zašto je jedan stolac u dvokrevetnoj sobi većine hotela!), radnim stolom, mini barom, sefom i potrebnim potrepštinama poput pribora za čišćenje cipela i slično.

Veliki nedostatak je bio što je nemoguće isključiti stropno svjetlo kod izlaska iz sobe. Ukoliko ga se isključi tada su isključena sva svjetla i sva struja struja u hotelskoj sobi, što znači da je nemoguće uključiti noćnu lampicu, a uređaji na punjenu ostaju bez napajanja!

Uprkos svakodnevnim pritužbama na recepciji kvar (?) nije uklonjen.

 

Kupaonica u hotelskoj sobi

Kupaonica s kadom dovoljno je prostrana sa svim potrebnim potrepštinama uključujući i četkice za zube.

 

Usluga pranja i glačanja

Vrlo kvalitetna.

 

Zajutrak

Ponuda za zajutrak je vrlo dobra.

 

Wi-Fi

Wi-Fi je odličan.

 

Opća ocjena

Hotel je tipičan hotel na američki način s prostranim sobama, širokim hotelskim hodnicima, lijepim zajedničkim prostorijama, lijepim vanjskim bazenom i ostalom pripadajućom ponudom.

Nažalost, odlikuju ga dvije mane zbog kojeg ga ne preporučam!

1. Osnovna mana je što je u hotelskoj sobi nemoguće isključiti sva svjetla pa je time uklonjena mogućnost kvalitetnog odmora. Uprkos svakodnevnim pritužbama ništa nije učinjeno.

2. Nevjerojatno je da kuhari ne znaju razliku između pršuta i šunke u odnosu na kobasicu! Ponosno nude pizzze, a ako je naručite s pršutom dobit ćete je sa salamom. Kada smo pokazali slike pršuta bili su iznenađeni! Osim toga, cijene u restoranu su vrlo visoke, a kakvoća hrane loša. Visoka je i cijena napitaka, pa bočica Coca Cole Zero, uvezene iz Rusije, stoji oko 40 kuna, daleko skuplje negoli u susjednom hotelu Hyatt Regency Tashkent koji preporučam kao izbor za odličan ugodan boravak u tom gradu.

Kako ne biste mislili da pršuta nema u Uzbekistanu, u susjednom hotelu Hyatt Regency Tashkent nude odličan parmski pršut koji svakako treba pojesti u krvnom restoranu s pogledom na grad i savršenom uslugom!


Hotelu dajem 4 zvjezdice.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr