Veganski čokoladni brownie |
Veganski čokoladni brownie Obrok za šest osoba Potrebno: 2 jušne žlice lanenog sjemena 6 jušne žlice vode 170 g slanutka 120 ml kokosovog mlijeka 110 g bademovog maslaca 55 g kakaa u prahu 75 ml javorovog sirupa 3 jušne žlice kokosovog šećera 1 žličica praška za pecivo 1/4 žličice sode bikarbone 1/4 čajna žličica morske soli 85 g čipsa od veganske čokolade Priprema: 1. Pećnicu zagrijte na 180°C. 2. Položite posudu za pečenje veličine 18 x 13 x 4 cm ili pergament papir. 3. Pomiješajte laneno sjeme i vodu i ostavite da odstoji tri minute. 4. Stavite slanutak, kokosovo mlijeko, bademov maslac, kakao prah, javorov sirup, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i laneno sjeme u u posudu ili mikser i miješajte dok ne postane glatko. 5. Umiješajte vegansku čokoladu i prebacite tijesto u pripremljeni lim za pečenje. Pecite 35 minuta. Savjet: Najbolje ih je jesti odmah ili u roku od jednog do dva dana. Ukoliko ih želite spremiti za kasnije ostavite da se potpuno ohlade i držite ih u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana ili zamrznite do mjesec dana.
|