19.2.2020. 20:40:00   
Crowne Plaza Hamra***** (Bejrut, Libanon)

Crowne Plaza Hamra***** (Bejrut, Libanon)

 

Naziv Crowne Plaza i pripadnost grupaciji IHG trebao bi jamčiti visoku profesionalnost, ali u ovom slučaju to nije tako.

 

Izgled i sadržaji hotela

Hotel se nalazi na središnjoj Hamra ulici u istoimenoj bejrutskoj četvrti poznatoj po trgovinama, ugostiteljskoj ponudi i noćnom životu. Riječ je o suvremenoj zgradi, a u hotelskoj ponudi je i vrlo malen bazen na 21 katu uz koji se nalaze i kafić i restoran koji ne rade. Još jedan restoran, u kojem je i zajutrak, nalazi se na prvom katu.

Ulazni dio je lijepo uređen, ali bez grijanja pa duže zadržavanje ne preporučam.

 

Hotelske sobe

Dvokrevetne sobe su velike i dobro opremljene. Kreveti su dovoljno široki, a gostima su na raspolaganju i dvije fotelje i stolić na kojem ih dočekuje posuda s voćem, veliki radni stol, televizor, sef, dodatne deke, jastuci, mini bar, sef i besplatna voda svaki dan.

Posebnost je raspršivač za osvježenje prostora.

Soba s francuskim ležajem je primjetno manja.

 

Kupaonica u hotelskoj sobi

Kupaonica s kadom, zahodskom školjkom i bideom je sa svim potrebnim potrepštinama, ali ne zadovoljava uobičajenu površinu za hotel s pet zvjezdica.

 

Usluga pranja i glačanja

Nisam koristio.

 

Zajutrak

Ponuda za zajutrak je premala. Svodi se na tri kuhana jela, jaja, nešto malo voća i sireva, te tri vrste kolača, kruh i pecivo, čaj, kavu i dvije vrste soka.

Opravdanje menedžera za hranu i piće je da hotel nema dovoljno gostiju što je nebitno gostima koji su platili uslugu očekivanu u hotelu s pet zvjezdica.

 

Wi-Fi

Wi-Fi je odličan i prostire se sve do ulice što je važno kod naručivanja taksija.

 

Opća ocjena

Da nema neozbiljnosti u poslovanju i da je više sadržaja hotel bi se mogao približiti kategoriji od 5 zvjezdica. Ovako je odličan hotel s četiri zvjedice!

Ocjeni su pridonijele vrlo bitne činjenice:

1. Iako su dva tjedna unaprijed rezervirane i potvrđene sobe s francuskim ležajem nisu ih imali već su nam dali dvokrevetne. Bez smanjenja cijene, bez ikakve isprike na neki drugi način poput, recimo, besplatnog ručka.

2. U jednoj od tri rezervirane sobe uopće nije bilo grijanja. Rekli su da nemaju sobu za zamjenu, što nije točno budući da nam je direktor hrane i pića rekao da nema gostiju. Ili je niz soba u kvaru. Tek su sutradan donijeli radijator (u sobu hotela s pet zvjezdica!), a grijanje popravili tek peti dan boravka!

3. Zamolili smo da nam zauzvrat dozvole korištenje sobe do ponoći zbog ranojutarnjeg leta, ali dozvolili su samo do 18 sati uz napomenu da će nam, zakasnimo li, naplatiti punu cijenu sobe. Iako smo došli nešto prije 18 sati stvari su već bili iznesene iz sobe.

 

Posebna opaska:

Nikako preko hotelske recepcije ne naručujte taksi za prijevoz do središta Bejruta jer ćete vožnju platiti čak 22 dolara, umjesto samo šest američkih dolara zaustavite li taksi na ulici (po tečaju 1 US$ = 2.200 LL). 

 

Hotelu dajem 4 zvjezdice.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr