22.4.2020. 8:40:00   
Svinjski kotleti s ratatouilleom

Svinjski kotleti s ratatouilleom

 

Sastojci za dvije osobe:

2 svinjska kotleta

 

Ratatouille:

1 mali isjeckani luk

2 mala češnja isjeckanog češnjaka

1 patlidžan

1 tikvica

1 paprika

2 rajčice

1/8 l juhe

1 čajna žlica pirea od rajčica

sol

papar

jadranske začinske trave

sok od limuna

 

Priprema:

Povrće očistiti i izrezati u male kockice. Luk, patlidžan, tikvicu i papriku pirjati u vrućem maslinovom ulju. Dodati začinske trave i češnjak, sol i papar, umiješati pire od rajčica. Preliti juhom i omekšati pirjanjem pri niskoj temperaturi. Poslije otprilike 10 minuta dodati rajčice, začiniti sokom od limuna. 

Kotlete posoliti i popapriti i u tavi, pri visokoj temperaturi zapeći, a pri nižoj temperaturi dovršiti pečenje. Poslužiti s povrćem.

 

Dodatni prilog: pečeni krumpir.

 

Uputa: 

Upotrijebite tavu s debelim dnom, jer ona održava stalnu temperaturu ulja i sprečava isušivanje pečenja!

 

Vrijeme pripreme: 1 sat i 25 minuta.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr