7.5.2020. 16:50:00   
“Šetnja s Kolumbinama” ulicama Zagreba

Zagreb (snimio: Željko Marušić)


Projekt "Šetnja s Kolumbinama” je interaktivni razgled donjeg i gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’arte i elementima kazališnog klauna autorice Irene Matas, a koju izvode glumice s iskustvom u kazališnim, televizijskim i filmskim predstavama.  

"Šetnja s Kolumbinama” na poučan način blizak turistima, kroz korištenje hrvatskog standardnog jezika, ali i dijalekata i tuđica, prikazuje povijesne činjenice spojene s legendama uz mjesta u gradu uz koja se prolazi. 

Ovu predstavu u pokretu mogu vidjeti inozemni turisti budući da postoji i zivedba na engleskom jeziku pod nazivom "Walk with the Kolumbinas DownTown”.

Projekt sadrži i dva kratka turističko-umjetnička filma ("Šetnja s Kolumbinama” i  „Advent with the Kolumbinas”) nagrađena na mnogobrojnim festivalima.

Predstavu je moguće pogledati, rekli bismo gotovo i sudjelovati u njoj, preko zagrebačkog Kolumba-toursa d.o.o., a polasci su kod spomenika Zdenac života ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr