6.6.2020. 10:11:00   
Bi li muškarci trebali brijati noge?

Ukoliko želite brijati noge neka to bude jedini razlog zbog čega to činite. Nikada ne dozvolite da vam netko drugi što ćete raditi!

Naravno, postoje i drugi razlozi zbog kojih će muškarci posegnuti za britvicom i obrijati noge. To može biti ženino prigovaranje da s tako dlakavim nogama plaši djecu, kojoj je, uzgred, normalno da je tata takav kakav jest. Ona bi se trebala zamisliti nad sobom zbog čega to tvrdi, zar ne?

Postoje praktični i psihološki razlozi za brijanje nogu. Triatlonci i plivači ih briju kako bi bili brži i nerijetko će opisivati taj divan osjećaj ulaska u vodu s obrijanim nogama. Biciklisti će ih pažljivo brijati kako im dlaka, prilikom pada s bicikla, ne bi urasla u kožu i dovela do zdravstvenih nevolja.

Brijanje nogu je nešto što se podrazumijeva i kod osoba koje zdušno vježbaju i bave se bodybuildingom. Vjerojatno će većina obrijati prsa i ostatak tijela, uključivo pubis i mošnje.  Ili ošišati dlake. Tako će mišići još više doći do izražaja i ukazati na ljepotu istreniranog tijela. K tome je lakše održavati čistoću tijela, a, kažu, i lakše vježbati.

Ne vjerujemo da će ijedan tatoo majstor preuzeti izraditi tetovažu nekome tko nije obrijao taj dio tijela predviđen za tetovažu. Ne učinite li to sami, oni će vas dobro obrijati i izbrijati.

 

Izlike za nebrijanje nogu

Mnogi muškarci uopće nisu znali koliko je posla oko brijanja dok se nisu prihvatili britvice. Za brijanje nogu treba približno sat vremena, a cijelog tijela i do dva sata. Puno je to uloženog vremena, rada i napora. S vremenom se vrijeme brijanja skraćuje, a pomoć djevojke, supruge, može i dečka, itekako je dobrodošla. Osobito dlakavih leđa.

Neki odustaju od toga čina ljepote zbog skupih britvica. Obično se po svakom brijanju cijuelog tijela potroši britvicu do dvije. Uvijek nova britvica je vrlo bitna kako ne bi došlo do urastanja dlačica i osipa!

Postoji i jednostavnija inačica - depiliranje voskom. Nažalost, u salonima ljepote će vas ubrzo dovesti do stečaja. Depilacija ruku, prsa, trbuha, leđa i ruku stoji približno 400 kuna. Dodamo li tome cijenu depilacije nogu stotinu eura će otići svaka tri tjedna. A to može dosegnuti godišnji iznos i do dvije tisuća eura! A kućna depilacija nije ugodna. Zato je britvica najbolji izbor.

Dakle, za svako brijanje obavezno nova britvica. U protivnom će vas brijanje podsjetiti na bolnu depilaciju, a stare britvice, ponavljamo iznova, mogu dovesti i do zaraze, a da ne govorimo o bolnom brijanju. Sjetite se urasle dlake na licu, a onda pomislite kako ih je bolno brijati na unutrašnjoj strani bedara ili na mošnji!

Kada ste se odlučili za brijanje nogu (i tijela), činite to redovito. U protivnom će vas svrbjeti kada počnu rasti dlake. Slično kao i brada.

 

Svakoga čeka ljubav

Zanimljivo je razmišljanje Amerikanki o muškom brijanju nogu. S jedne strane obožavaju muškarce bez dlakavih prsa, trbuha, leđa i nadlaktica, a s druge strane se iste te žene, čak 48 posto čudi zašto muškarci žele obrijati noge. Srećom, tu je i onih 52 posto kojima se to sviđa! Približno isti prosjek je i s gay muškarcima. I oni su negdje na pola:pola.

Dragi muškarci, bitno je da ste uredili tijelo upravo kako želite. I ne brinite za žene. Ima ih dovoljno koje vole upravo takve muškarce kakva ste – vi!

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr