16.6.2020. 7:22:00   
Hrvatska kuća vina u Popovači

Snimio: Marko Čoić

 

U Popovači je predviđena gradnja Hrvatske kuće vina kojom bi htjeli povezati bogatu tradiciju i suvremeno vinarstvo Moslavine u promidžbi izvorne sorte vina škrlet. Projekt će većim dijelom biti ostvaren novcem iz fondova Europske unije.

U tome ne staju u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tako razvijaju projekt Kupujmo lokalno kroz koji je moguće kupiti domaće proizvode sa sela u trgovinama u Sisku, Kutini i Novskoj, a nakon što je otvorena e-tržnica, kroz lanac trgovina Kupujmo lokalno proširit će se prodaja i diljem države.

U Sisačko-moslavačkoj županiji osim uobičajenih gostiju iz Zagreba, očekuju i goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Poljske, koji su i do sada najbrojniji te, prirodno, i sve ostale. Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, naglasila je kako je "Lonjsko polje samo dio bogate turističke ponude koju još čine kupanje, liječenje i opuštanje u Topuskom, kušanje moslavačkih vina i jela poput šarana na rašljama, odlične biciklističke staze i plovidba rijekama". 

 „Sisačko-moslavačka županija osigurava nekoliko vrsta bespovratnih potpora. Za unapređenje turističke ponude te županije osigurano je ukupno 400.000 kuna, a s još 500.000 sufinanciramo organizirane dolaske turista. Turističkim subjektima na raspolaganju su i krediti za ulaganja bez plaćanja kamata. Koliko je vrijedna naša stalna potpora turističkim manifestacijama, najbolje govore iznimno uspješni Lipovljanski susreti, Voloderske jeseni te Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, istaknuo Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, na predstavljanju tuističke ponude.

(Pripremio: Tomislav Radić)

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr