21.6.2020. 7:19:00   
Svjetska elita mountain bikea stiže u Vrbosku

Vrboska, gradić na Hvaru, koju se zbog brojnih malih mostova nazivaju i mala Venecija ovih dana će ugostiti svjetski poznate bicikliste discipline trial. 

Neki od njih već su u veljači boravili na otoku Hvaru, a činjenica da će se upravo tu ove godine dvostruki juniorski svjetski prvak Oliver Widmann pripremiti za prvo ovogodišnje međunarodno natjecanje u Poljskoj potvrđuje da otok Hvar postaje sve poznatiji i po cikloturizmu. 

Uz Widmanna u Vrbosku stižu i Noah Sandritter, svjetski viceprvak tima te Dominik Oswald, svjetski prvak 2019. godine, a svi su članovi njemačke reprezentacije. U sklopu slavlja sv. Ivana, 23. lipnja 2020. godine, ovi prikazat će svoje vještine kod Tvrđave u Vrboskoj , a gledateljima će biti ponuđena hrana i vina mjesnih proizvođača uz tradicionalno paljenje ognja u 21 sat uz nastup klape Kaštilac.

 

Već 29. i 30. lipnja 2020. godine, kada su dani sv. Petra čija crkvica je najstarija u Vrboskoj i potječe još iz 14. stoljeća, udruga maritimne zaštite Lantina svake godine dan prije slavlja priprema regatu.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr