14.7.2020. 14:06:00   
Hrvatska među 20 najtraženijih inozemnih odredišta na francuskom tržištu

Šibenik

"Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim odredištima na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj" - izvijestila je Danijela Mihalić Đuricadirektorica predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Na listi 20 odredišta za koje je primjetan porast rezervacija posljednjih tjedana, uz Hrvatsku su uvrštene i europske zemlje poput Francuske, Grčke, Španjolske, Portugala, Italije, Turske i Malte.

„Francuska spada među ona tržišta s kojih veći priljev gostiju očekujemo u ovom glavnom ljetnom dijelu sezone, posebice u kolovozu kada Francuzi najviše koriste godišnje odmore i to najviše u tradicionalno najpopularnijim dubrovačkoj i splitskoj regiji” - istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napomenuvši kako će boljim ovogodišnjim rezultatima pridonijeti i najave novih zrakoplovnih veza s francuskog tržišta za posezonu.

Naime, prema novom planu letenja za rujan i listopad, Air France iz pariške zračne luke Charles de Gaulle najavljuje letove za Dubrovnik i Zagreb. Do kraja rujna Air France planira uspostaviti 50 posto uobičajenog programa letenja, a do kraja listopada 60 posto.

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr