16.7.2020. 13:00:00   
Danas je premašeno milijun turističkih dolazaka u Hrvatsku!

Snimio: Mauro Kalčić

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je na današnji dan ostvareno više od milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 47% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i više od 7,2 milijuna turističkih noćenja što je približno 55% prošlogodišnjeg rezultata. 

Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 875.000 dolazaka (44 posto prošlogodišnjeg rezultata) i 6,2 milijuna noćenja (53 posto prošlogodišnjeg rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 80 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 73 posto razine u noćenjima.

„U Hrvatskoj ovih dana na dnevnoj bazi boravi gotovo 550 tisuća turista od čega je oko 460 tisuća inozemnih gostiju. Tijekom druge polovine srpnja, a posebice kolovoza očekujemo da će broj gostiju i dalje rasti" – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 15. srpnja u pogledu ukupnog broja noćenja najviše je gostiju iz Njemačke s kojeg je ostvareno 86 posto prošlogodišnjeg posjeta, a zatim slijede Slovenija sa 83 posto, te Češka sa 69 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. 

Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč su mjesta s najviše ostvarenih noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr