17.7.2020. 12:53:00   
Hrvatska turistička zajednica pokrenula portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe. Portal predstavlja dodatni način plaćanja turističke pristojbe u nautici koju se do sada plaćalo samo u lučkim kapetanijama i ispostavama.

„Nautika je jedan od najvažnijih hrvatskih turističkih proizvoda za kojim je potražnja u ovim tržišnim okolnostima uslijed pandemije korona virusa posebno izražena. Pokazuju to i podaci o broju prodanih potvrda, odnosno vinjeta u nautici kojih je od početka godine do 15. srpnja prodano više od sedam tisuća što je 53 posto rezultata ostvarenog u prošloj rekordnoj godini. Dobre rezultate bilježimo i na području nautičkog chartera u kojem je prema podacima sustava eCrew u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno gotovo 200 tisuća noćenja što je oko 57 posto prošlogodišnjeg rezultata. " - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Portal je dostupan na hrvatskom jeziku, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a korisnika na jednostavan i pregledan način vodi kroz postupak prijave i plaćanja turističke pristojbe. Podržava plaćanja svim najpoznatijim karticama, a nakon obavljenog plaćanja turističke pristojbe nautičar će dobiti potvrdu na svoju e-mail adresu koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu.

 

Podsjećamo, sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari mogu platiti turističku pristojbu prema duljini plovila, a od 2020. godine i prema broju osoba, odnosno broju noćenja ako je to za njih povoljnije što je najčešće slučaj tijekom kraćeg boravka u odredištu. 

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr