29.7.2020. 16:46:00   
Besplatni tečajevi njemačkog u bečkim parkovima

Snimila: Daniela Klemencic 

Glavni grad Austrije i ljeti nudi brojne mogućnosti za učenje njemačkog jezika. Tako, primjerice, majke, čija djeca pohađaju bečke vrtiće i škole, a kojima njemački nije materinski jezik, mogu sudjelovati na besplatnim početnim tečajevima. U to uključeno je besplatno čuvanje njihovih mališana. 

Djeca i mladi imaju mogućnost učenja njemačkog u ljetnim gradskim kampovima te besplatnim ljetnim školama u organizaciji bečke obrazovne ustanove „Wiener Volkshochschulen" (VHS). 

Uz sve to bečki VHS ovog ljeta ponovo nudi besplatne tečajeve njemačkog za odrasle u bečkim parkovima na kojima mogu sudjelovati svi koji su zainteresirani za učenje. U opuštenom ozračju u prirodi polaznici tečaja mogu ovladati osnovama njemačkog jezika, vježbati sporazumijevanje u svakodnevnim situacijama ili dobiti odgovore na pitanja o samome jeziku i načinu učenja.  

Cilj je privući što više građana Beča koji nisu izvorni govornici njemačkog jezika, a do sada iz različitih razloga nisu mogli sudjelovati na redovnim tečajevima. Stoga voditelji tečaja također prilaze ljudima u parkovima te ih pozivaju na sudjelovanje. Ovime se polaznike nastoji potaknuti i na to da nakon njegova završetka nastave s učenjem jezika. 

Svladavanje njemačkog jezika predstavlja značajan korak u uklapanje u društvo, stoga je važno da što više građanki i građana Beča ima besplatan i pojednostavljen pristup tečajevima njemačkog, ističe Jürgen Czernohorszky, član bečkog poglavarstva za obrazovanje i integraciju.

Ponuda besplatnih tečajeva njemačkog trenutačno je dostupna u pet bečkih parkova u raznim dijelovima grada. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr