1.9.2020. 7:13:00   
ŠtrudlaFest od 4. do 12. rujna u Jaškovu

Ovogodišnji ŠtrudlaFest traje čak deset dana. Sve kreće u petak, 4. rujna, u ozaljskom Etno parku s otvorenjem izložbe ''Kulinarstvo i etnografija'', a sutradan ona prava ''štrudlijada'', točnije bogati program koji će uveseljavati sve one koji se nađu u Jaškovu – selu štrudle, ali i na drugim mjestima diljem Karlovačke županije.

Jedinstveni ŠtrudlaFest ove godine ima događanja diljem Karlovačke županije s glavnim domaćinom Jaškovom – selom štrudle. U Tjednu štrudle Karlovačke županije sudjeluje čak 28 restorana s prikladnim cijenama i zanimljivim okusima. 

Tako posjetitelje očekuju štrudle od jabuka s pivom, lovačka štrudla s ogulinskim zeljem, štrudla s češnjakom i peršinom, štrudla od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, štrudla s mrkvom ali i ona koja je "kriva za sve”- štrudla rekorderka s jabukama i grožđem.

Ove su se godine u ŠtrudlaFest uključili i brojni muzeji. U Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije uz kupljenu ulaznicu svaki posjetitelj dobit će besplatnu savijaču. Isto očekuje posjetitelje Starog grada Dubovca 5. i 6. rujna, a u subotu 5. rujna i posjetitelje Gradskog muzeja Karlovac i Baraćevih špilja u Rakovici. Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema zanimljivu radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca uz prigodnu prodaju savijača. U "karlovačkoj suboti” 12. rujna. restoran Lovački rog pokazat će tajne izrade savijače "Lovački rog”.

Ozalj će svakako biti centar kulturnih događanja, no s mirisom štrudle u zraku. Osim izložbe koja će biti postavljena u Etno parku, posjetitelji će dobiti i besplatnu savijaču. U nedjelju 6. rujna bit će održana jedinstvena gastronomska glazbenoa poslastica "Štrudlazz” – uz Dragu Jakovčevića i DJ jazz kvartet te biranim savijačama i vinom, a u subotu, 12. rujna, u Etno parku saznat ćete više o kuharstvu u srednjem vijeku i to na zanimljivoj gastro radionici.

 Jaškovo - selo štrudle tako svaki dan nudi piknik s ponudom košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom. Jaškovo možete obići biciklom, a vikendima će biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu - "Štrudla by bike”, koja će otkriti najljepše dijelove netaknute prirode uz rijeku Dobru. Na kraju vožnje biciklisti će moći kupati savijače OPG-a Kovač i restorana Žganjer. 

Tu su i likovne radionice "Art Apetit” koje će osloboditi vaše stvaralaštvo u seoskom okruženju uz neočekivane okuse savijača a svoj unikatni tanjurić za savijače moći ćete oslikati na radionici keramike 5. rujna.

Goste u Jaškovu vikendima očekuju posebni zabavni sadržaji, a tu su i radionice štrudle koje će voditi ambasadorice štrudle iz Jaškova te otkrivati tajne izrade savršenog tijesta. Možete otkriti i sve o štrudli koja je ušla u knjigu rekorda, a poseban ukras ovog slatkog sela je i dodatna privlaćnost - divovski bicikl od slame kojeg će drugog dana festivala izraditi akademski kipar Nikola Faller.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr