11.9.2020. 15:19:00   
Akcija “5 sati naprijed, 25% nazad"

Popis noćnih klubova u akciji "5 sati naprijed, 25% nazad"

Noćni klubovi već danima upozoravaju kako uz ograničenje rada do ponoći, mnogi od njih neće preživjeti i uspjeti zadržati svoje zaposlenike, zato su i organizirali akciju "5 sati naprijed, 25% nazad”.

Udruga Glas poduzetnika i članovi Inicijative barova i noćnih klubova upozoravaju već danima nadležne kako će, zbog postojećih epidemioloških mjera, doći do potpunog zatvaranja preko tisuću objekata te otpuštanja radnika. Iz tog razloga, noćni barovi i klubovi organiziraju akciju "5 sati naprijed, 25% nazad" tijekom koje će, 11. i 12. rujna, biti otvoreni od 19,00 sati do ponoći. 

Mjera ograničenja rada do ponoći je produljena i najavljeno je kako će se produžiti sve do kraja godine. Zbog toga su se mnogi noćni klubovi odlučili, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, otvoriti ovaj vikend svoja vrata od 19 sati, pet sat prije ponoći.

"Cilj nam je otvoriti klubove u vremenu u kojem smijemo raditi, za ljude koji nas podržavaju te poslati poruku kako mi nismo širitelji virusa kao što nas se optužuje. U petak je točno 28 dana od zabrane rada, broj oboljelih ne pada, a ministar produžuje mjere. Mi smo na kraju ispali krivci za sve, bez obzira na to što smo se pridržavali mjera. Ne bunimo se zbog postavljenih pravila, držanja razmaka, mjerenja temperature i slično, sve to možemo ispoštovati, samo tražimo da nam se dopusti da radimo. Pozivam sve koji nas podržavaju da posjete klubove koji su dio akcije u petak i subotu.” - izjavio je Božidar Bulić, vlasnik disco kluba. 

Podsjetimo, više će od 15.000 djelatnika i suradnika (glazbenici, pjevači, zaštitari, marketinške agencije, distributeri pića, DJ-evi, fotografi, tehničari za razglas i rasvjetu) ostati bez posla u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji koja je pred nama, ako se ovakve mjere nastave. Udruga Glas poduzetnika podržava sve one koji žele raditi. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr