17.9.2020. 21:27:00   
Atletska manifestacija 2. Pula Marathon održat će se u subotu 19. rujna

Na slici: S. Cinkopan-Korotaj, R. Cvek i R. Franjković

današnjoj konferenciji za medije najavljena je sportsko-rekreativna atletska utrka 2. Pula Marathon koja će se održati u Puli, 19. rujna s početkom u 20 sati. Do sada se prijavilo skoro 600 sudionika u sve tri utrke.  

Utrke su natjecateljsko–rekreativnog karaktera otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su sva pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

Pripremljen je i razdvojeni start kako bi se stvarale što manje gužve. Raspored za start pojedine utrke je kako slijedi:

- Polu maraton 21km powered by Hidra ISO (start 20,00 sati), 

- 5 km powered by Grawe (start 20,05 sati), i 

- 10 km – Pulska X-ica (start 20,20 sati). 

 

O sportskom dijelu govorio je Robert Franjković iz AK Maraton 2000 te je naveo da je do sada prijavljeno na utrku od 5 km nešto više od 170, na 10 km 230, a na utrku od 21 km 150 trkača, što dolazimo do brojke vrlo blizu od 600 potvrđenih natjecatelja, koliko ih se i očekuje u subotu na startu. „Vjerujem da će ozračje, unatoč novim okolnostima, biti izvrsno te da ćemo iduće godine doći do željene brojke od 1800 sudionika" - zaključio je Robert Franjković.

Sve utrke trče se središtem grada sa startom ispred odnosno ciljem unutar Arene. 

POKRENI 5 POWERED BY GRAWE utrka na 5 kilometara kreće u 20,05 sati na platou ispred Arene (Trg Nimfei). Trči se do Punte, zatim nazad prema Karolini ulicom Starih statuta. Skreće se Rivom desno Ulicom 119. Brigade prema Mandraču, a okretište je u ravnini sa željezničkom stanicom. Trkači se vraćaju do Karoline te kreću prema Forumu, pored Glavne pošte na Giardine. Nakon Giardina skreću pored Fine do Gradske knjižnice i vraćaju se u Arenu Amfiteatarskom ulicom.

PULSKA XICA 10K utrka na 10 km kreće s istog mjesta u 20,20 sati. Trkači nastavljaju do Punte, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje skreću lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih brigada (državna ceste D 66). Vraćaju se Tršćanskom ulicom do Punte i nastavljaju Ulicom 119. Brigade prema Mandraču do okretišta. Od okretišta natrag I zatim trče po Rivi. Ulazi se na Forum te dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ul. do Gradske knjižnice prema Areni.

POLUMARATON 21K POWERED BY HIDRA ISO utrka polumaratona kreće također ispred Arene točno u 20.00 sati. Trkači kreću prema Punti, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje se skreće lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih brigada (državna ceste D 66). Vraća se na Puntu Trščanskom ulicom i nastavlja Ulicom 119. brigade prema Mandraču do okretišta. Zatim natrag i trči se po Rivi. Ulazi se na Forum i Anticovom ulicom dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ulicom do Gradske knjižnice prema Areni. Prvi krug ima cca 10,5 km tako da svi polumaratonci nastavljaju istom trasom i drugi krug. Kada se vrate do Arene silaze pored Valerijinog parka do Ulice starih statuta i odmah se uspinju gore desno do Flavijevske ulice te se vraćaju u Arenu.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, spomenula je kako se ove godine neće održati manifestacija Visualia Festival koja se bila spojila s prošlogodišnjim Pula Marathona. No, Pula Marathon bit će ipak obilježen čarolijom svjetlosnih instalacija i to uz podršku Udruge Sonitus. Naime, nekoliko već poznatih, ali i neke nove svjetlosne instalacije, krasit će dijelove trase utrka te obogatiti doživljaj noćnog trčanja kroz Pulu. „Želja nam je da se svi doista osjećaju ugodno" - dodala je Cinkopan Korotaj. Turistička zajednica grada Pule je ove godine omogućila besplatno sudjelovanje svim djelatnicima Pulske opće bolnice i Policijske postaje Pula.  

Na kraju konferencije je Robert Cvek, dogradonačelnik Pule, zahvalio se svima koji su uključeni u organizaciju ove priredbe te istaknuo da je uspjeh, i sama mogućnost održavanja događaja, upravo rezultat odgovornosti svih naših sugrađana i dobre epidemiološke situacije i dodao da poziva sve da se nadalje pridržavaju epidemioloških mjera.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr