29.9.2020. 13:42:00   
Može li hrvatski turizam 356? - međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu

U utorak, 6. listopada 2020., od 10 do 14 sati, po četvrti put će biti održana međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Može li hrvatski turizam 356?.

Ove godine tema susreta je Post Covid turizam i nove prilike, a konferencija će biti održana dvojako - uživo u Hotelu Well Terme Tuhelj za ograničeni broj sudionika i poštujući sve epidemiološke preporuke i on-line za sve turističke profesionalce. 

Prva konferencija nakon ovogodišnje sezone donijet će analize trenutnog stanja, rasprave, primjere najboljih praksi i prijedloge kako poslovati u post-covid razdoblju i ostvariti nove prilike u turizmu. Priznati govornici i vrhunski stručnjaci domaćeg i europskog turizma proučiti će ovogodišnje turističke rezultate i raspravljati o izazovima i prilikama u vrijeme i nakon covida-19, „novom normalnom” te cjelogodišnjem održivom turističkom poslovanju. 

U središnjem dijelu konferencije bit će održan Ministarski forum koji će predstaviti osnovna polazišta razvojnih strategija turizma u sljedećem razdoblju, u kojem će sudjelovati Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, Zdravko Počivalšek, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije, a uzvanicima će se obratiti i Elisabeth Köstinger, ministrica poljoprivrede, regija i turizma Republike Austrije. 

Analizu sezone 2020 i nove trendove predstavit će Siniša Topalović, globalni direktor turističkih savjetnika u Horwath HTL, a u raspravama o razvoju poslovanja te budućnosti turizma raspravljat će: Otmar Michaeler, predsjednik uprave Falkensteiner Michaeler grupe, James Chappell, globalni poslovni direktor u Horwath HTL London, Veljko Ostojić,  direktor Hrvatske udruge turizma, Kristian Šustar, voditelj razvoja u Uniline Travel Company, Nedo Pinezić, suvlasnik eportala Dantes, Dominik S. Černjak, direktor Jasna Chalet Resort i drugi. 

Moderatori rasprava su Mislav Togonal, TV voditelj i urednik, Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Riviera i Saša Muminović, predsjednik SLO CRO poslovnog kluba. 

„Za turizam je izrazito važno da razgovaramo, raspravljamo, učimo jedni od drugih i održimo kontakt unutar industrije. Cilj ovogodišnje konferencije donijeti pregled trenutnog stanja na tržištu, potaknuti promišljanja, donijeti svježe ideje i pozitivna iskustva o tome kako planirati turističko poslovanje u sljedećem razdoblju. Cjelogodišnji turizam sigurno može biti dio odgovora na covid izazove. Vrijeme je da budemo stvaralački i hrabri. I vrijeme je da se ponovo vidimo” – poručila je Ivana Kolar, organizatorica konferencije. 

Prethodne konferencije izazvale su veliko zanimanje struke i medija, a svojim su dolaskom njezinoj važnosti pridonijela mnoga imena iz svijeta turizma kao i nadležnih ministarstava iz Hrvatske i susjednih država. Odabir tema i predavača iz Hrvatske, Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Irske, Mađarske, Njemačke, Portugala, Slovenije, Španjolske i Velike Britanije, te odlična organizacija dosadašnjih susreta završili su brojnim pohvalama i najavama sudjelovanja i ove godine, kad će se predstaviti govornici iz Hrvatske, Austrije, Dubaija, Slovenije, Španjolske, Velike Britanije i drugih vrhunskih turističkih odredišta.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr