7.10.2020. 21:40:00   
Prvo kušanje vina Portugizac Plešivica u subotu, 10. listopada u Zagrebu

Snimila: Vedrana Orlović

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te podršku turističkih zajednice Zagrebačke županije i Jastrebarskog, prvo mlado vino Portugizac Selection predstavit će devet vinogradara s Plešivice: Drago Ciban, Branko Puščak, Željko Vukoder, Zdenko Vučinić, Robert Braje, Josip Braje, OPG Majcenović Nadica, Željko Gregorić i Plešivica PZ, koji su izabrali najkvalitetnije grožđe i preradili ga u Poljoprivrednoj zadruzi Plešivica. Ove godine proizvedeno je 1000 litara mladog vina - Portugizac Selection.

Prvo u nizu kušanja mladog vina iz ovogodišnje berbe, održat će se u subotu, 10. listopada 2020., od 12 do 15 sati, kada će se Portugizac Plešivica Selection 2020., zavrtiti u čašama poznate vinske kuće Witrina u Vlaškoj ulici 7, na Europskom trgu u Zagrebu.

Uz zajamčenu kakvoću po odličnoj cijeni od 35 kn, zaljubljenici u vino će nakon kušanja svoje čaše zamijeniti za butelju, koju s lakoćom mogu sljubiti uz nedjeljni ručak. 

Ovogodišnju berbu odlikuju manji prinosi te dobra kakvoća grožđa s visokim sladorom i ugodnim kiselinama. Mlado vino je tamnocrvene boje, lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa. U ove jesenje dane, može se lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, sirevima, copanjekom, krvavicama, pečenicama s restanim krumpirom i dinstanim zeljem, buncekom, domaćom puricom, patkama te ostalim tradicionalnim jelima.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr