22.10.2020. 14:27:00   
Krstarenja za osobe s invaliditetom i - odbijanje

Prijevoznici, putničke agencije i turoperatori mogu odbiti vaš prijevoz samo ukoliko nije moguć zbog sigurnosnih zahtjeva ili uređenosti i pristupačnosti broda ili objekata u luci. Ako i dalje postoje razlozi za odbijanje, oni trebaju uložiti sve razumne napore da vam ponude drugu vrstu prijevoza. Obavezno trebate biti obaviješteni o razlozima odbijanja. Ukoliko ne postoje razlozi za odbijanje, pratitelja možete besplatno povesti sa sobom. 

Kako osoba u kolicima ne može biti prevožena u malim ribarskim koćama kako bi iz svojih invalidskih kolica promatrala tuljane na Sjevernom moru, organizator putovanja predlaže put brodom do obala tuljana. 

Špediterske tvrtke i operateri terminala moraju vam pružiti besplatnu pomoć na lučkim terminalima i na brodu na temelju vaših potreba. Preduvjet je, međutim, da ste potrebu za pomoći priopćili najmanje 48 sati prije vremena kada vam je pomoć potrebna. Također morate biti na određenom mjestu za kontakt u dogovoreno vrijeme, ali svakako 60 minuta prije vremena ukrcaja ili polaska.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr