5.9.2012. 14:05:00   
Javni poziv za program unapređenja ponude u turizmu

Radi stvaranja nove i podizanja postojeće kakvoće turističke ponude, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa unapređenja turističkog sektora „Korak više“ u za koji je predviđeno 7,4 milijuna kuna. Sufinanciranje odobrenih projekata provodit će se kroz poticanje povećanja konkurentnosti odredišta i izjednačavanje konkurentnosti na otocima, a prijaviti se mogu projekti koji se odnose na obnovu i opremu plovnih i plutajućih objekata te drugih sadržaja uz vodu, proizvodnju izvornih suvenira i autohtonih eno-gastronomskih proizvoda, prilagođavanje javnih površina osobama s invaliditetom, izradu studija za realizaciju greenfield i brownfield projekata te subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca i dr.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada 2012., a za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog programa kandidirati se mogu pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, znanstveno-obrazovne ustanove, klubovi, sportske organizacije, umjetničke organizacije,  jedinice regionalne i lokalne samouprave te pravne i fizičke osobe koji se bave pružanjem usluga smještaja u hotelima na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca. Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na webu Ministarstva turizma - http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936 .

Podsjećamo, Program unapređenja turističkog sektora „Korak više“ jedan je od osam programa za dodjelu potpora i poticaja, koje je Ministarstvo pripremilo za ovu godinu. Ukupna vrijednost svih osam programa je 32 milijuna kuna, a namijenjeni su jačanju cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i građanskim sektorom.


 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr