8.1.2021. 14:13:00   
Grad Beč pomaže područjima pogođenima potresom

Slikao: Ismail Gokmen

Nakon snažnog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio središnju Hrvatsku, brojni gradovi i države iskazali su podršku i solidarnost s pogođenim građanima. Među njima je i austrijski glavni grad Beč. Poslao je opremu za pomoć potresom pogođenim područjima koja obuhvaća grijalice, rasvjetne balone i tornjeve za osvjetljenje te 200 svjetiljki za šatore iz kampa Crvenog križa, a bila je prevezena vozilom bečke profesionalne vatrogasne postrojbe. 

Grad Beč uskladio je slanje pomoći sa službom civilne zaštite austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova kao i s Europskom unijom. Više od deset zdržava EU-a, među kojima je i Austrija, te Turska odazvale su se zahtjevu Hrvatske za pomoć u okviru Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu. Austrija je u Hrvatsku dopremila mobilne kućice i sklopive krevete za pogođena područja.

„Do nas su stigli strašni prizori iz Hrvatske koji su nas jako potresli. Mislima smo uz žrtve, njihove obitelji, brojne interventne službe te hrvatske građane. U ovim teškim trenucima u Europi pokazujemo solidarnost te pružamo podršku stanovnicima Hrvatske koji su teško pogođeni potresom” - kazao je bečki gradonačelnik Michael Ludwig krajem prosinca.

Grad Beč ponudio je daljnju pomoć. Za organizaciju prijevoza opreme zadužena je bečka gradska služba za vatrogastvo i civilnu zaštitu (MA 68). 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr