12.1.2021. 14:59:00   
WTTC kaže da necijepljeni putnici ne bi trebali biti diskriminirani

Aerodrom Livingstone, Zambija (slikao: Željko Marušić)

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a, rekla je: „WTTC svim srcem podržava testiranje na odlasku svih putnika kako bi se osiguračo putnicima da dokažu da su nisu bolesni od covida-19”.

Bit će potrebno puno vremena za cijepljenje svih stanovnika na svijetu, posebno onih u manje razvijenim zemljama ili različitih dobnih skupina, stoga ne bismo trebali diskriminirati one koji žele putovati, a nisu cijepljeni.

Samo je mali postotak ljudi u svijetu do sada cijepljeno, dok postoji ogroman broj onih koji nisu, ali koji žele biti testirani, pokazati negativan rezultat i putovati sigurno.

Zdravorazumski pristup je omogućiti slobodno kretanje ljudima koji mogu dokazati negativan rezultat testa, umjesto rezerviranja putovanja ili poslova za malu manjinu koja je cijepljena.

Nadalje, najranjivijim skupinama treba dati prednost, a općenito zahtijevanje za cijepljenjem svih odreda jednostavno bi diskriminirao neranjive skupine, poput generacije X, Z i milenijce, koje mogu putovati s potvrdom o negativnom covid testu.

WTTC već dugo poziva na međunarodno priznati režim brzog i isplativog testiranja na polaznim mjestima diljem svijeta, a čime bi se izbjegao izvoz virusa i pomoglo obnavljanju međunarodnih putovanja. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr