7.2.2021. 15:55:00   
55. Svjetsko prvenstvo u biatlonu IBU 2021. na Pokljuki od 9. do 21. veljače

Slika: Pokljuka 2021

Pokljuka je već trideset godina domaćin svjetskih kupova, europskih i svjetskih prvenstava. Pokljuka ove godine slavi dvadesetu obljetnicu organizacije 37. Svjetskog prvenstva u biatlonu, kojem je bila domaćin 2001. godine.

Zanimanje za televizijski prijenos ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva izuzetno je veliko i predviđa se da će natjecanje izravno prenositi na televiziji u 22 države, uključujući Austriju, Italiju, Njemačku, Češku, Slovačku, Poljsku, Rusku Federaciju, Francusku, Dansku, Finsku, Norvešku, Švedsku, Švicarsku, Kinu i Sjedinjene Države, te pratiti više od 130 milijuna gledatelja širom svijeta. 

Održivost je jedan od predvodnika ovogodišnjeg Svjetskog kupa na Pokljuci. Međunarodna biatlonska federacija (IBU) odlučila je krenuti "zelenim" putem i iznijeti smjernice u Održivoj strategiji od 2020. do 2030. godine kako bi biatlon postao vodećim na polju održivosti u sportu. Pod sloganom "Pokljuka bez plastike", ovogodišnje prvenstvo u biatlonu predstavlja pilot projekt smanjenja upotrebe proizvoda za jednokratnu upotrebu od plastike na masovnim događanjima.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr