24.2.2021. 4:13:00   
Ljepše je putovati automobilom ili autobusom umjesto zrakoplovom

Kada god je moguće izbjegavajte let zrakoplovom ukoliko postoje dobre autobusne ili željezničke veze. Naime, tada ćete istinski upoznati državu kroz koju putujete, odnosno došli ste je upoznati. Zrakoplovom se stiže od jedne do druge točke i ne može se upoznati krajolik, kao ni stanovnike. U autobusu možete pričati sa suputnikom (ili vozačem što je inače zabranjeno), a u vlaku s još više ljudi. Tako ćete saznati više o ljudima i zemlji u kojoj boravite od onoga što će vam reći bilo koji turistički vodič, a u mnogima će vas suputnik pozvati u svoj dom, što bi moglo biti dodatno zanimljivo iskustvo.

Putovanje automobilom je najljepši doživljaj budući da možete stati gdje želite. S druge strane, može biti zamorno zbog međusobne udaljenosti gradova ili mjesta koje ste izabrali za razgledavanje. Tome treba pridodati činjenicu da je dosta država u Africi, Aziji i Oceaniji u kojima se vozi lijevom stranom. 

Ukoliko negdje ostajete više od tjedan dana potražite auto školu i naučite u jednom danu voziti lijevoj stranom! Malo ulaganje za veliko novo iskustvo koje vam može poslužiti već na sljedećom putovanju, npr. u Englesku.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr