3.3.2021. 14:00:00   
Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na izložbe i poučne radionice

Slika: Prirodoslovni muzej Rijeka

Na poučnim radionicama u miuzeju djeca upoznaju zabavnu stranu fizike, kemije, biologije i matematike, te otkrivaju svijet prirodoslovlja na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, igru i kreativnost.

 

Izložba „koRAK po koRAK...otkrivamo rakove"

O raskoši bioraznolikosti kvarnerskog podmorja, kroz niz podvodnih fotografija rakova, govori izložba smještena u Multimedijalnom centru muzeja. Deseteronožci su među rakovima najraznolikija i najkompleksnija skupina koja živi po čitavom Jadranu, od pojasa plime i oseke do najvećih dubina, a postoji 246 vrste. 

 

Izložba Biljni svijet s obje strane zida

Na izložbi u Primorsomi botaničkom vrtu u muzeju moguće je upoznati biljke kojima su Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstva, iako su ih prvenstveno upotrebljavali za prehranu, odijevanje, ukrašavanje, liječenje ili trovanje, a ujedno ćete ih lakše prepoznati sretnete li ih u prirodi.

 

Budi šašavi znanstvenik 6. i 20. ožujka

Poučni program Kućni šašavi znanstvenik moguće je pratiti svake druge srijede na Facebook stranici muzeja kada Prirodoslovni muzej "dolazi” u posjet šašavim (kućnim) znanstvenicima preko društvene mreže @Prirodoslovni.muzej.Rijeka 

Muzejska pedagognja priprema upute za znanstvene pokuse koji je moguće izvoditi u kućnom laboratoriju i u kojima mogu, ponekad, sudjelovati svi članovi kućanstva, a ne samo najmlađi kojima su istraživačke i spoznajne aktivnosti namijenjene.

Autorica: Anita Hodak.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr